LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Blog

      Liten farhåga för Mario-filmen

      Skrivet av Jonas den 30 november 2022 kl 03:53

      Vid det här laget hoppas jag att ni alla kikat på trailern till filmen med den kreativt underfundiga och smått genialiska titeln The Super Mario Bros Movie. Det har iallafall jag gjort. Tre gånger (varav en halvt i slow-motion). Det var vad som krävdes för att hinna uppfatta iallafall en majoritet av all den fanservice som uppenbarligen finns i överflöd.

      Mängden Mario-referenser är nämligen smått ohygglig. Från uppenbara grejer som Donkey Kong och Mario Kart till lite snabbare saker som Super Mario Bros 3 och Yoshis, samt mer svårfångade likt Luigis Poltergust 3000 och duon Diddy/Dixie. Medan jag satt och kikade och verkligen njöt av det som rullade upp på min TV - så slog det mig...

      Detta är någon form av rekord i fanservice. Det är så ohyggligt mycket komprimerad Nintendo-magi att det knappt borde vara möjligt. Och med ens fick jag en liten oroskänsla. Kommer det verkligen gå att få ihop rörmokande i Brooklyn med en räddhågsen Luigi, drivor av Mario-fiender, otaliga blinkningar till olika banor, Donkey Kong-fighting på byggställningar, Mario Kart-racing på Rainbow Road och mycket, mycket, mycket, mycket mer - och ändå få ihop en vettig story?

      Missförstå mig rätt nu; jag ser fram emot denna rulle så inåt bängen mycket. Jag behöver ingen story för att vara nöjd i detta fall. En förlängd trailer på dryga timmen hade gjort mig till en nöjd biobesökare. Men ändå, för att verkligen nå pricken över i:et och skapa det mästerverk vi nog alla hoppas på, så kan det inte bara vara massa lösrykta delar (hur mysiga och spektakulära de än är) som fogats ihop till en story. Det kommer att krävas en röd tråd.

      Å andra sidan... om vi får just detta... då tror jag tidernas bästa TV-spelsbaserade film och en tidlös klassiker är ett faktum.

      Liten farhåga för Mario-filmen

      The Super Mario Bros Movie ser nästan för bra ut för att vara sann, men går det att få med all fanservice och ändå berätta en sammanhängande story?

      HQ