Svenska
Spekulerar kring nya expansionen för Sims 4

Spekulerar kring nya expansionen för Sims 4

31 Januari är första livestream med Sims 4-teamet för 2023 och det är rätt mycket att se fram emot efter att de nyligen släppte en roadmap för kvartal ett.

De två mest spännande uppdateringarna är den nya uppdateringen för spädbarn - infants - och det andra är en kommande expansion som alla spekulerar är det nya “Generations-packet” för Sims 4 som senast släpptes till Sims 3. Där är många tillägg som redan är inlagda i Sims 4 samt vissa funktioner som ännu ej är släppta så låt oss göra en djupdykning i Generationer för Sims 3 och se vad som redan finns och vad som är troligt eller som man hoppas följer med i den nya expansionen.

Trailer för Generationer i Sims 3

Generationer i Sims 3 var tänkt att man skulle få den ultimata upplevelsen genom en sims liv,en möjlighet att verkligen på djupet lära känna varje aspekt av en sims uppväxt. För 12 år sedan släpptes generationer till Sims 3 och där var många nya funktioner som följde med. Det är svårt att kommentera allt som ingick men dessa är de mest intressanta delarna som sticker ut.

Minnen

Man fick möjligheten att spara minnen i en digital Scrapbook för din sim, alla nya minnen som datorn känner igen och lägger till med möjlighet för egen kommentar. Sedan kunde man själv med en kamera ta egna foton på minnesvärda stunder. Alla milstolpar sparades som minnen och även negativa händelser som otrohet eller bråk påverkar ditt rykte.

Sims 4: Rykte finns redan och sedan ett par uppdateringar sedan har man “senitments” vilket sparar vissa känslomässiga och minnesvärda stunder men som relation med den man umgåtts med. Man kan också sedan tidigare ta foton men inte på detta vis och inte heller i en form av scrapbook där man kan se viktiga händelser i din sims liv. Om de väljer att ta in scrapbooks igen hade jag varit en lycklig simmare. Det är verkligen speciellt med att skapa minnen även fast det är i spel och extra kul med en bok för varje generation.

CAS

Förutom kläder tillkom kroppshår (förutom hår på huvudet och skägg/mustasch) och tonåringar är i Sims 3 lite kortare än vuxna.

Sims 4: Kroppshår tillkom i en uppdatering med expansionen High School years, men där är ingen storleksskillnad i Sims 4 mellan tonåringar och vuxna.

Nya interaktioner och karaktärsdrag

Barn och tonåringar får drömmar om framtiden och får positiva eller negativa känslor under dagen. 

Nya möjligheter för skolgången till tonåringar och barn, fler extrajobb för att tjäna pengar som tonåring vilket kan påverka skolbetygen och man kunde hänga med klasskompisarna efter skolan på dejt, festa när föräldrarna var borta eller gå på skolbal när man slutar skolan.

Pranks - Vad är inte livet utan lite practical jokes och när tonåringen får till ett rejält bra hyss på någon så mår de prima i 12 timmar. Man kan göra alla möjliga olika otyg för bäst effekt i hemmet men även i skolan. Om man blev upptäckt kunde man däremot få något värdefullt konfiskerat, få utegångsförbud eller andra bestraffningar. När man inte får lov att gå ut kunde man smita ut genom fönstret för att utmana ödet.

Man kunde skicka sina barn oavsett ålder till internatskola om man vill bli av med dem en period eller militärskola om de behöver lära sig lite hut. 

Barn kunde åka ut på äventyr med skolan på utflykter och få med sig hem lite minnen från dem. Kvällsskola för att öka betygen fanns också.

Mer aktiviteter efter skolan som dans, scouterna eller andra aktiviteter.

Låtsaskompis i form av en docka som dyker upp vid födseln, en lite lätt obehaglig docka kommer som gåva när ett barn föds och ju mer barnet leker med dockan desto mer likt en robot vaknar den till liv och kan endast ses av barnet som leker med det. 

Man kan som vuxen be svärföräldrarna om lov om sin kärastes hand.

Då bilar finns i Sims 3 kan man övningsköra med föräldrarna (du kan också följa med dem under körningen.) När de når nivå tre så kan de hänga ett diplom i sitt rum och spara pengar för att använda föräldrarnas bil eller köpa en egen.

Sims 4: Där är funktioner som liknar drömmar, där man kan få upp saker de vill åstadkomma, rädslor eller liknande känslor, det är inte en dröm om exempelvis ett visst jobb men det är något som visar vad din sim uppskattar och gillar eller tycker är läskigt. Där är redan möjligheter för extrajobb för din tonåring men kan vara där finns fler alternativ som kan dyka upp i en kommande uppdatering. Hänga med klasskamrater, smita ut genom fönster, skolbalen och aktiviteter utanför skolan ingick i nya High School paketet, vissa andra aktiviteter som scouterna kom i samband med uppdateringen till Säsonger.

I uppdateringen för Föräldraliv så ingick där möjligheter för att bestraffa, hjälpa eller stötta sina barn och ungdomar, misstänker att där kanske tillkommer lite fler alternativ vid en generation för Sims 4. Det enda som påminner om internat är om man har studentliv och jag kan absolut se en uppdatering med internatskolor för ens yngre sims. Utflykter med skolan hade verkligen varit ett fantastiskt tillägg i Sims 4, så det hoppas jag verkligen att se i en kommande uppdatering eller expansionspaket. Låtsaskompis för din sim är nog inget fel, men låter lite obehagligt med en docka, man kan ju inte annat än tänka på skräckfilmer. 

Men låt oss tala om elefanten i rummet… Bilar i Sims 3, om de kan göra det i en äldre version så måste de ju snart komma med en uppdatering med bilar till Sims 4. Det hade verkligen varit en häftig upplevelse och något som hade lyft spelet till nya höjder. 

Lifetime rewards

Clean slate - Om man har drabbats av dåligt rykte kan man ta bort allt och börja om från början. Men det gör att man även förlorar alla relationer med respektive personer.

Hover bed - En flytande dubbelsäng som tydligen gör din sim jätteglad…

Above reproach - Sims med den milstolpen kan vara otrogna med mindre chans att bli tagen på sängen (bokstavligt talat).

Super nanny - En belöning som är perfekt om man väljer att arbeta med den nya tjänsten som tillkommer i uppdateringen.

Young again - En belöning som man kan ge sig själv om man lyckas göra en young again trolldryck vid kemi-bordet.

Motive mobile: 50-tals bil som din sim kan välja som förval när man ska ut och köra, ökar ens motivering när man kör bilen.

Clone Voucher: Väljer man nyttja denna biljett så skapas en klon av en själv som barn.

Age Freeze: Trolldryck som man får från kemi-bordet där man slutar åldras tills man antingen fuskar eller blåser ut ljus vid födelsedagstårtan.

Sims 4: Där är inte många av dessa som finns i Sims 4, vad det gäller trolldrycker som gör att man är evigt ung finns till viss del i Magins rike, annars finns i Föräldraliv en möjlighet att bli en superförälder för man tar hand om sina barn.

Partys

Förutom att man kan själv annordna fester som tidigare så tillkom där lite fler. Tonåringarna kan hålla hemmafester när föräldrarna är borta, skolbal och skolavslutningar, möhippa/svensexa och bröllopscermonier med pyamasparty för de yngre.

Sims 4: Skolbal och skolavslutning finns i nya High School years expansionspaketet och bröllopscermonier med diverse fester finns i Mina bröllopshistorier där även möhippa och svensexa kan firas. Det som hade varit kul är pyamaspartyt och kanske det hade varit en bra uppdatering med busiga tonårsfester när det är föräldrafritt.

Nytt yrke

Daycare - Du kan nu vara hemmaförälder och ta hand om grannungarna precis som vissa i 80-90tals generationen eller tidigare växte upp. Man hade en dagmamma och en dagpappa som oftast var lite äldre och tog hand om barnen när föräldrarna jobbade.

Sims 4: Finns inte, man kan vara lärare eller tonåringarna kan vara barnvakt men inget liknande finns. Låter stressigt med en massa ungar att ta hand om.

Leksaker, objekt m.m

Trähus kom med i uppdateringen och där ingår många roliga aktiviteter som barnklubbar, vuxna sims kunde hetta till det där om ingen var där och barnen kunde kasta vatten på föräldrarna som ropar på dem för att komma ner när maten var klar. Kostymkista full med roliga kostymer att leka i tillkom till barnen. Våningssängar, kända spiraltrappan från tidigare Sims-spel, sandlådor, rutschkana, gungbräda, sovsäckar för om man ville sova under bar himmel. Videokameror för att spara fler minnen, barnvagnar för de minsta och vandringskäpp för gamlingarna. 

Sims 4: Leksakskista finns men inte där de kan klä ut sig och det hade verkligen varit roligt om det kom till Sims 4, trähuset verkar vara ett perfekt tillägg och håller tummarna hårt för att vi får det. Våningssängar finns redan men gungbräda, sandlådor m.m. hoppas jag verkligen följer med i uppdateringen med vad vi antar blir ett nytt expansionspaket för generationer. Där är redan bilder sedan Sims summit i Oktober på något man kan bära barn i så det räknar jag kallt med att det kommer något liknande.

Där är verkligen mycket att se fram emot och då där redan är en hel del av generationspaketet för Sims 3 som redan finns i Sims 4 fast kanske i andra paket så känns det som om de behöver något litet extra för att göra den nya uppdateringen extra speciell.. Bilar? Nej det lär vi nog få drömma om.

Vad hoppas du ska komma i den nya expansionen?

HQ