Svenska
Blog

Spelmusikfredag (296)

Då var det äntligen fredag och helg igen, vilket jag gärna tackar för efter en vecka som mer eller mindre gått ut på att bli frisk från min senaste förkylning. Är just nu på den där sista sträckan där jag i stort sätt är bättre, men där det verkar gå långsammare att bli av med hostan. Nåja, helgen är nu här i alla fall och i samband med höstmörkret är det dags för att sätta en lite kuslig stämning.

Förra veckan lyfte jag en spellåt från remaken av Resident Evil 2, som blev väldigt framgångsrik och hyllad. Detta verkar ha inspirerat andra spelföretag att det kanske är dags att släppa en ny renoverad version av ett älskat skräckspel, framförallt ett litet skräckspel som jag personligen håller högt. Nämligen Dead Space. Förvisso kan jag inte påstå att det är ett spel som behöver en remake, då jag ändå tycker att det hade räckt med en remaster-samling egentligen. Eller kanske till och med en reboot.

Hursomhelst, nu är det ju faktiskt musiken som det ska vara fokus på, och med Dead Space har kompositören Jason Graves verkligen lyckats med att sätta en tillika kuslig och fasansfull stämning i spelets soundtrack. Hittills har det varit lite av en gemensam nämnare att låtarna som jag uppmärksammat kanske inte varit helt skräckfylld, utan snarare kusliga på ett lite mysigt sätt. Detsamma gäller även ”Dead Space Theme”, som ger en försmak i vad spelet har att erbjuda både musikaliskt och kanske framförallt atmosfäriskt, för redan här sätts verkligen tonen tydligt i samma sekund som låten startar.

Dead Space Theme (Jason Graves)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (296)

HQ