Svenska
Blog
Gotham Knights ser värdelöst ut

Gotham Knights ser värdelöst ut

Jag har tyckt om samtliga Arkham-spel. Till och med WB Games Montréals Batman: Arkham Origins och hade därför ingenting emot att de skulle släppa Gotham Knights som på förhand tycktes vara ett utbyggande av det som Rocksteady en gång hade påbörjat. Att det inte var en del av Arkham-serien spelade liten roll för mig. Jag ville bara ha mer av samma. Det funkade ju redan utmärkt att spela som Robin, Red Hood, Batgirl och Nightwing i Batman: Arkham Knight, så varför skulle det inte fungera även den här gången? Sen började varningsklockorna att ringa...

Man kan väl tycka vad man vill om möjligheten att spela spelet tillsammans med vänner. Personligen gladde det mig inte, och jag kände redan då att det här kanske skulle komma att utvecklas till en slutprodukt som jag egentligen inte ville ha. För mig kändes det redan då som att man åsidosatte en stark berättelse med tajta strider för ett fokus på samarbetsläge. Jag tyckte dock att videosnutten de visade upp förra året fortfarande såg acceptabel ut, även om det inte var vad jag hade hoppats på. Detta förändrades dock fullständigt i och med videoklippet som visades upp förra veckan med Nightwing och Red Hood i fokus.

Striderna i Gotham Knights ser, ursäkta min svenska, för jävliga ut. Striderna från Arkham Origins var ju redan bra, så varför ändra dem till något som helt kastar ut det genom fönstret? Och att Nightwing nu glider runt över hustaken som om det vore Fortnite och Red Hood studsar runt i luften ser ju helt löjeväckande ut. När jag sedan såg att man kan skräddarsy karaktärerna med olika delar som får det att likna Marvel's Avengers satt jag bara och gapade. Har de inte lärt sig någonting alls av Crystal Dynamics misslyckande? Bad någon i hela världen om denna möjlighet? Lägg därtill en karaktärsdesign som ser häpnadsväckande usel ut där exempelvis Jason ser ut att vara en gangsterskurk och där Dick har en kroppshållning som får honom att se ut som en snart sextioåring.

Det är nog dags att förbereda sig på en megaflopp. Gotham Knights ser för stunden oerhört risigt ut och jag känner inget som helst intresse av att besöka Gotham för att sätta stopp för Court of Owls. Det förblir en gåta för mig hur man gick från något så bra till något som ser så mediokert ut.

HQ