Svenska
DISGUSTING FOOD MUSEUM (Recension)

DISGUSTING FOOD MUSEUM (Recension)

Det första som slår dig när du kommer in är doften. Den är inte helt behaglig. Lite sötsurt rutten sådär. Det andra som slår dig är hur mycket folk det faktiskt är därinne. Har alla blivit galna?

Visst det är en lördag i Malmö så dom flesta är lediga men ändå. Vad pågår? När du löst din biljett, som även funkar som spypåse ( på riktigt alltså) så traskar du in i själva lokalen och möts av vidrigheter från hela världen.

Två långbord är uppställda och där trängs allsköns alternativa rätter som man kan läsa om och lukta på. Det är små grodor som mals ner till cocktails i blenders och blir universalmedicin i Sydamerika, det är japanska blåsfiskrätter som kan vara livsfarliga, roadkills, världens mest illaluktande frukt, vidriga ostar, getögon, maskar och skalbaggar.

I en del av muséet så kan man provsmaka delar av samlingen och jag kan naturligtvis inte låta bli. Det skulle se illa ut. Jag äter därför maskar (se bilden) som smakar lite salt, världens mest illaluktande frukt som smakar mango och inte illa alls samt rostade skalbaggar med chili. Helt okej.

Det roliga är att ett inte litet antal av besökarna är ruskigt seriösa. Dom läser noga och diskuterar som om dom planerade att starta restauranger. Jag ser det ju bara som en kuriositet så det är sjukt kul att lyssna på dom. Som att recensera Commando ur vinkeln att det är ett tungt drama om en fars kärlek till sin dotter.

Inträdet kostade mig 169 kr och dom har även en butik där man kan köpa med sig olika delikatesser. Jag fick med mig maskar och skalbaggar så nu ska det bli överraskningssnacks för alla vänner vid nästa filmtitt!

Har ni vägarna förbi Disgusting Food Museum i Malmö så rekommenderar jag verkligen en annorlunda upplevelse.

HQ