Svenska
WHEN I WAS A LITTLE PRETTY BABY MY MOMMA USED TO ROCK ME IN THE CRADLE

WHEN I WAS A LITTLE PRETTY BABY MY MOMMA USED TO ROCK ME IN THE CRADLE

"SPELA CREEDENCE!!!"

Hur många gånger har man inte hört detta från nån uppsluppen lustigkurre i publiken när det sunkiga dussincoverbandet spelar på krogen/after beachen/after skidorna? Och sen kommer den fasansfulla Proud Mary som ett brev på posten och samtliga fyllon går helt haywire.

Nu går jag inte på krogen längre då jag inte orkar med det miserabla slöddret så plötsligt har jag kunnat börja lyssna på Creedence igen. Och det är ju för fan helt lysande rockmusik!

För hur det än är så är det inte bandets fel att varenda coverband den här sidan ekvatorn har spelat sönder deras låtar till den grad att man nästan började lipa bara man hörde dom och nåt säger mig att John Fogerty själv lär vara hyfsat trött på alltihop.

Men det ÄR lysande rockmusik. Fogertys röst är ju inte av denna världen och han lär ju vara en av världens främsta låtsnickare. Annars hade liksom inte coverbanden tokmördat hans låtar.

Down On The Corner, Up Around The Bend (Hanoi Rocks har gjort en GRYM cover på den), Fortunate Son och 50 andra låtar. Jisses. Proud Mary får dock vänta ett tag till. Jag är inte riktigt där än.

Så spela Creedence! Hemma.

HQ