Svenska
Blog

Sen på bollen: Darksiders-spelen

Jag har skrivit så många blogginlägg om spel jag upptäckt sent.. Det här tar nog priset. Darksiders 1 och 2 har funnits i min ägo tidigare och jag påbörjade det första spelet men tröttnade efter en kort stund då det där och då inte kändes som något för mig. Spelen såldes och glömdes sedan bort.

Snabbspola några år och jag föll pladask för rebooten av God of War med sitt köttiga upplägg och "nya" stil av Hack n' slash som jag snabbt lärde mig gilla. Det spelet har jag varvat 2 gånger och ser fram emot en tredje vända snart.

Med det i åtanke hittade jag för månader sen Darksiders 3 för 75 ynka kronor på Webhallen och slog till. Äh, vafan tänkte jag, redo att ge spelserien en ny chans och på ett nymodigt sätt börja bakifrån istället. Spelet och jag klickade snabbt och blev kära vänner, ovänner och bundisar. När det var avklarat hade jag hunnit köpa på mig Darksiders 1 och 2 igen och har nu spelat igenom första spelet och kommit en liten bit inpå tvåan.

Det är ju fantastiskt trevliga spel det här! Darksiders Genesis ligger också i hyllan och väntar nu och jag känner ett intresse och lust för en spelserie jag trodde inte var för mig. Jag är härmed hoppfull om en kommande utannonsering av det fjärde spelet där vi får följa den fjärde hästryttaren, Strife. 

Javisst vet jag om att han är med i Genesis men där är ju även War med och det spelet förstår jag ska vara som en sidogrej/prequel(?). Nu vill jag ha mer av grundkonceptet och efter att ha spelat igenom i varje fall det första spelet så gillar jag verkligen vad Darksiders 3 bjöd på. Både gammalt och nytt och ett hopkok av vissa bitar från de 2 första spelen.

Mer av detta tack och det snarast! 

När jag nu läser igenom mina gamla blogginlägg där jag skrev om när spelen inhandlades till min backlog skäms jag lite där folk hyllar både spelen i kommentarerna. Darksiders 2 köptes i september 2013 och Darksiders 1 januari 2014. Åtta och ett halvt år innan jag själv insåg vilka bra spel det rörde sig. Vad mer har jag missat?

Sen på bollen: Darksiders-spelen

HQ