Svenska
Blog
FTC tänker stämma MS för att blockera köpet av ActiBliz

FTC tänker stämma MS för att blockera köpet av ActiBliz

Enligt rykten planerar The Federal Trade Commission (FTC) att lämna in en "antitrust lawsuit" för att blockera att köpet av Activision/Blizzard går igenom. Det är första steget för att förhindra att uppköpet inte blir av. Tydligen är det ganska många tillsynsorgan som verkar ha något emot att MS skaffar dessa gigantiska fördelar i konkurrensen.

Samtidigt är Activision/Blizzard redo att slåss för att det ska gå igenom dock om man ska tro Activision’s COO Lulu Chen Meservey (på twitter).

Båda sidor påstår att det skulle gynna spelarna ifall deras sida vinner vare sig köpet går igenom eller inte.

Själv tror jag nog att det skulle bli negativt för vissa grupper (bla Sony/Nintendo-spelare) medan det skulle bli bättre för andra (MS-spelare) om MS får ActiBliz, och jag själv räknar med att drabbas negativt då jag spelar exklusivt på Playstation, även om jag inte spelat ett CoD sedan Ghost i början på förra generationen förutom några rundor Warzone. Det finns ju lite mer än bara CoD i paketet som kan locka i framtiden, så jag hoppas naturligtvis att köpet inte går igenom.

Det kan ju dock bli så illa att Kina eller Saudi-Arabien köper upp dem annars ifall detta skär sig. Kanske bättre med den djävul du känner än den djävul du inte känner?

Tycker ni att köpet bör gå igenom?

HQ