Svenska
Blog

Reklamera mera - handkontroller

Som är ganska allmänt känt så har bland annat Sonys Dual Sense och Dual Shock 4 samt Nintendos Switchkontroller haft problem med kvaliteten och börjat drifta efter en kort tid av normalt användande. Jag råkade själv ut för att min Dual Sense började drifta i båda spakarna efter att ha spelat aktivt i ett drygt kvartal eller strax under 400 timmar. Då jag främst spelat PS4-spel med min DS4:a på min PS5:a under första året så hade garantitiden hunnit löpa ut då den var runt 1.5 år gammal vid det laget.

Jag beslöt ändå att reklamera handkontrollen i och med att man har 3 års reklamationsrätt och jag anser att så dyra kontroller definitivt ska hålla längre än 3 månaders aktivt spelande och att driftande spakar på grund av kass kvalitet var ett känt fel. I övrigt var kontrollen i utmärkt skick. Handkontrollen skickades in till företagets auktoriserade verkstad för att se ifall reklamationen skulle godkännas eller inte. Om den inte skulle godkänts för reklamation hade jag blivit tvungen att betala 500 SEK för undersökningen, men som tur är blev det ett godkänt reklamationsnärende den här gången och jag fick en ny kontroll. Jag har ingen större lust att köpa en ny handkontroll en gång i kvartalet speciellt inte när de kostar nästan 700 SEK så det är mödan värt. Tyvärr var jag inte lika nitisk när min DS4 började strula.

Vad gör ni ifall er handkontroll blir defekt med driftande spakar eller att knappar slutar fungera? Biter ni i det sura äpplet och köper en ny eller försöker ni åtminstone reklamera dem? Jag hoppas att ni reklamerar dem så att företagen (Sony, Nintendo, MS) tvingas stå för kostnaderna och förbättra kvaliteten i dem, istället för att suga ut era pengar med medveten kass kvalitet och travar med plast och elektronik som resultat. Så länge de kommer undan med det lär det fortgå. Nu har dock Sony iaf gjort ändringar i sin kontroll förmodligen för att åtgärda driftandet och alla färger sedan April 2022 sägs ha de nya komponenterna, men om det löst problemet återstår att se.

Reklamera mera - handkontroller

HQ