Svenska
Blog
Köttgryta i tryckkokare

Köttgryta i tryckkokare

Skrivet av Petter den 30 september 2022 kl 20:55

Det blev kärlek vid första ögonkastet. Direkt. Totalförälskad. Min Instant Pot Pro anlände som jag skrev tidigare idag, igår, och till middag idag gjorde jag min Östersundska Köttgryta® (som i grunden är fransk köttgryta men gjord i Östersund) på 34 minuter. Vanligtvis tar den cirka fem timmar i min underbara Staub-gryta. Fem till sex timmar. När 34 minuter hade gått idag var jag ohyggligt skeptisk, även om jag såklart fattar att det går snabbare att laga mat under tryck, men ändå. Trettio! Fyra! Minuter! På den tiden hade rödvinet, buljongen, tomatpurén och sojjan blivit en mörkröd/brun, suuupergod sås som tjocknat, fransyska-grytbitarna hade blivit supermöra så att de trillade isär och grönsakerna (morot, purjo, gul lök, palsternacka, selleri) hade i mångt och mycket smält och blivit en del av den underbara såsen och potatishalvorna var perfekta. Vi åt den med lite creme fraiche och rostat bröd. Frank gillade. Helen älskade. Jag älskade medan Vega testade men helt enkelt inte fick i sig den. 😁 Hon fick falukorv och makaroner istället.

Sammanfattningsvis är jag otroligt imponerad. Svinbra inköp.

HQ