Svenska
Blog
Immortal Empires är helt sanslöst stort och detaljerat

Immortal Empires är helt sanslöst stort och detaljerat

Efter att Creative Assembly gått ut med en trailer du kan se här med allas favoritberättare, väntade jag på de första videorna, som skulle dyka upp. Loremaster of Sotek som är känd i Warhammer Fantasy-sammanhang visade upp kartan under en hel timme. Så pass stor är denna karta. Enligt CA har kartan över 500 städer, alla fraktioner från alla tre spelen är med. Notera att de nästan 90 "Legendary Lords" har en egen startposition. Det innebär unika startpositioner på kartan för alla, med assymetriska fraktioner som också ofta skiljer sig åt internt. Två skogsalvskaraktärer kan ha helt distinkta kampanjer trots att de ingår i samma fraktion.

Av det som visats officellt måste jag påpeka att jag inte sett en karta så omfattande och detaljerad som denna i genren. Att de skapat kartan i den tredje utgåvan har verkligen lyft grafiken och ljussättningen till nya höjder. Jämfört med andra 4X är det inte mycket av en tävling. Oftast får man trumfa på skalan eller detaljerna, här ser vi båda samtidigt. Jag har länge sett hur Total War fått finare och mer detaljerade kartor för vare itteration av serien vilket är något jag gillar skarpt. Om man nu ska stirra på en kampanjkarta under många timmar hjälper det om den känns levande och detaljerad. Dessa tankar bygger såklart på det officiellt släppta materialet. 

Under många års tid har Warhammer trilogin byggt fram till detta. Trots det har vi ännu inte sett alla utlovade fraktioner som lär dyka upp och CA har officiellt sagt att de redan funderar på "Legendary Lord" nummer 100. Det händer mycket detta år för Total War: Warhammer, som kan vara värt att hålla koll på. Jag kommer att skriva en förhandstitt med mina åsikter baserat på min speltid med Immortal Empires, och en recension av det nya nedladdningsbara paketet den 22:a. Så om du är osäker kan det vara värt att vänta på. Själva kampanjkartan är gratis om du äger alla tre spelen, men det nedladdningsbara paketet med nya Warriors of Chaos karaktärer kostar. Tänker du spela Immortal Empires och vem ska du starta som?

HQ