Svenska
Blog
Bottas på pole! Mercedes dominerade kvalet i Turkiet

Bottas på pole! Mercedes dominerade kvalet i Turkiet

Redan under practice-sessionerna märkdes det men framför allt på kvalet syndes Mercedes dominans längs Istanbul Parks svepande kurvor. Hamilton och Bottas låste ut plats ett och två med några hundradelar till godo vilket under morgondagens race kommer innebära att Bottas startar från Pole medans Hamilton får finna sig i en 11:e plats. Detta så klart på grund av att stallet bytt ut förbrännings-delen (ICE) på Brittens kärra. 

Verstappen kämpade i motvind med en Redbull som aldrig riktigt verkade finna balansen men lyckades säkra tredjeplatsen vilket innebär att han imorgon kommer finna sig vid sidan av Bottas när loppet går av  stapeln. Bakom dom har vi LeClerc, Gasly, Alonso, Perez och Norris. Det kommer bli otäckt tajt, snävt och svettigt in i förstakurvan efter start imorgon, sanna mina ord.

Vädergudarna har lovat uppehåll men där finns fortfarande en tjugo procents chans att regnet kommer göra besök på banan. Något som verkligen hade skakat om bland placeringarna! Sochi är fortfarande varmt i minnet och det känns rent av galet att hylla vad som normalt är det sämsta racet i kallendern som ett av årets bästa, men sådan är 2021-säsongen. Galen och underbar. Är övertaggad inför imorgon och kommer sitta klistrad i soffan. Vad tyckte du om dagens kval och vem tippar du som vinnar imorgon?

HQ