Svenska
Blog
Vill du hjälpa min exfru att slå tillbaka mot tvivlarna?

Vill du hjälpa min exfru att slå tillbaka mot tvivlarna?

Det här är min exfru. Genom hela sitt liv har hon fått höra att hon inte kan någonting, inte är tillräckligt bra på något eller stark nog.

”Du kommer aldrig att få några bra betyg”

”Vadå personlig tränare? Det kan du aldrig bli”

”Ska DU bli polis? Det förstår du väl själv att det inte går”

”Du har fött tre barn. Du kan lägga ner drömmarna om att komma i form igen”

Så har det låtit, i år efter år efter år. Och det spelar ingen roll hur många gånger denna enastående kvinna överbevisat belackarna genom att göra just det alla påstod att hon inte kunde och dessutom som bäst i sin klass. Det kommer alltid något nytt. Innan sociala medier skedde det där bakom ryggen. Nu, offentligt. Det som är mest intressant och tragiskt förstås är att det nästan alltid är folk som själva aldrig orkar ta sig till gymmet som kroppskommenterar och de som själva sitter fast på ett jobb de avskyr som häcklar yrkesvalen. Människor som lägger mer energi på andras liv än sina egna. Folk som verkar leva ett så trist och innehållslöst liv att de måste projicera sina misslyckanden på andra för att stå ut. Men det finns också de som inte bara nöjer sig med ord utan också tar till handling. Med fysisk och psykisk misshandel, övergrepp och förföljelse.

Med ett sådant beteende kommer förstås alltid räkningen till slut. Som ett mjältbrandsfyllt brev damp den ner i lådan en dag. En slutfaktura med depression, utmattning och ätstörningar på avbetalning. För den räkningen löses inte på 30 dagar netto utan det har varit en lång väg tillbaka till ett värdigt liv och det är en resa som förmodligen aldrig riktigt blir klar. En människa av kött och blod klarar bara av så mycket innan man blir irreparabel. Men är det något jag som misantrop ändå kan uppskatta så är det när fantastiska människor reser sig och slår tillbaka mot dårskap. När bytet plötsligt blir jägaren och täpper till truten på sina tvivlare. Skräckkärringar och surgubbar alike.

Ett stort intresse som alltid har funnit, ett intresse som hon förstås inte heller förstår sig på enligt de som vet allt är mode och när hon nu vill prova sina vingar inom området för första gången genom ett Instagramkonto så har förstås inte kommentarerna låtit vänta på sig. ”Du är snart 40. Det är bara att glömma!” ”Ska du visa upp dig i bikini som mor, det gör man ej!” Just av den anledningen är det den bilden jag delar för att tipsa om Instadresser. Om du tycker att man själv skall få bestämma, över sina intressen men också över sin kropp så finns kontot där att följa och stötta. Är man främst intresserad av mode för kvinnor, träning och tatueringar så är det förstås också en anledning god som någon.

Det skulle förstås att betyda otroligt mycket för henne. Men gör det inte bara för att jag ber om det utan för att du själv vill. Go!

HQ