Svenska
Blog
I kväll avnjutes Stockholms bästa firre på Wedholms

I kväll avnjutes Stockholms bästa firre på Wedholms

I Stockholm, igen. Då får man passa på. Att dinera vid Nybrokajen, i Wedholms vackra salonger. Kocklegendaren och esteten Bengt, alltid tilltalad som Herr Wedholm serverade fisk och skaldjur av toppklass här från 1985 och ända fram till sin bortgång och det är alltid ett säkert kort. Excentrisk och perfektionist ända ut i fingerspetsarna så jobbade han endast med de finaste råvarorna och det finns leverantörer som vittnar om att fisklådorna for direkt ut på kajan om innehållet inte höll måttet.

Man får inte glömma bort kultfigurer som Bengt och några andra med honom. Han var med och byggde upp restaurangscenen i Sverige. Det var han och några till som höjde statusen i branschen och det arvet har gått vidare och förvaltats väl då en måltid på Wedholms alltid resulterar i gastronomisk vällust. I kväll blir det ett nytt besök, det första efter pandemin och på menyn står krämig hummersoppa serverad med rödingtartar, syrad äppelcrudité och parmesancrisp till förrätt. Ett par flatostron från Havstenssund får också glida ner innan huvudrätten anländer i form av pocherad röding med sauterad spenat och champagnesås. Tyvärr verkar de inte servera sjöpung så det får väl vänta till ett annat tillfälle. Hur som haver är detta huvudstadens i särklass bästa ställe för fisk och skaldjur och rekommenderas därmed å det varmaste. Go! 

HQ