Svenska
Blog
En Sega klassiker som aldrig kom till väst

En Sega klassiker som aldrig kom till väst

Skrivet av Kaiser den 22 april 2021 kl 04:47

Dags för min tredje del i bloggseriet om importspel som jag äger och som jag rekomenderar trots språk barriären.

Denna gång ska jag skriva om Sega arkad drifting racing spelet "Initial D - Extreme Stage" som släpptes först till arkadmaskiner och sen till PS3.

Om det är något spel som Sega skulle verkligen ha släppt här i väst. Då är det detta! Om du gillar andra Sega racing spel som Outrun, Sega Rally, Daytona för att nämna några. Då är detta din jam!

Initial D är en serietidning, som blev till en animerade serie som sedan hamnade i arkadhallar. Och några av dem spelen konverterades till konsol. Det gjorde det möjligt för spelare att tävla ordentligt med japanska bilar genom tekniskt utmanande bergsvägar utan att lämna sina vardagsrum. PS3 versionen är sista gången då serien lämnade arkadhallarna och släpptes till konsol. Det finns mycket nyare spel i serien som har aldrig släppts igen till konsol pga nån anledning, trots sin popularitet i Japan.

Men nu låt oss fokusera just på Extreme Stage. Du skapar din egen förare, sen utmanar du olika karaktärer från serien. Som jag nämnde tidigare så kör du och din motståndare genom olika coola japanska bergsvägar med galna kanter, som du måste svänga bilen snabbt med. Det är otroligt smidigt och roligt att svänga och köra, i klassisk Sega racing anda. Spelet erbjuder också en pumpande eurobeat soundtrack som gör körandet ännu mer hektisk. Du kan även ändra vädret hur du vill vilket påverkar körandet. Vill du köra på en bergsväg när det är midnatt, samtidigt som det spöregnar? Varsågod.

Bilvalet i Extreme Stage kan bäst beskrivas som litet men mycket varierat. Från de 23 tillgängliga modellerna får spelarna en mängd autentiska JDM-legender inklusive Nissan 180SX, Nissan Skyline GT-R V-spec R32, Mazda RX-7 och huvudpersonen Takumis hjältebil, den mäktiga Toyota Sprinter Trueno AE86.

Jag rekomenderar detta sjukt mycket om du har en PS3 som sitter där och dammar. Och om du älskar japanska racing spel. Större plus att det är utvecklad av Sega.


Gameplay: https://youtu.be/0_hfgB-xSg4

HQ