Svenska
Blog

Jag stödjer Batgirl-nedläggningen

Skrivet av Jonas den 9 augusti 2022 kl 03:33

Det har stormat rejält sedan Warner bestämde sig för att skaka om sin DC-satsning ordentligt förra veckan, där den mest omedelbara konsekvensen är att filmen Batgirl lades ner med omedelbar verkan. Den kommer därmed aldrig släppas, trots att den kostat närmare miljarden vid det här laget i olika kostnader, samt dessutom innehåller Michael Keatons omtalade comeback som Batman.

Jag fattar såklart varför det är stort. Att såpass kända, påkostade och långt framskridna filmer läggs ner på det här sättet hör ändå till ovanligheterna. Jag förstår även besvikelsen från alla som sett fram emot rullen (dit även jag hör). Däremot har jag själv landat i att jag är helt okej med Warners beslut.

Orsaken är enkel. När filmen testats mot publik har den fått erbarmligt usla betyg. Warner bedömer helt enkelt att det inte går att göra något vettigt av materialet. Skulle de släppa den, skulle de förmodligen skada Batgirl som varumärke (vilka vill se en uppföljare till en sågad rulle?), de skulle skada hela DC-varumärket (samma resonemang) och skulle de direkt efter reboota Batgirl, hade de dessutom rört till den redan röriga kontinuiteten (för de som nu bryr sig om sådant) bland DC-serier.

Jag hade uppskattat om Warner släppte scener ur filmen vi nu aldrig fick se, kanske i en minidokumentär, för att låta fansen äta russinen ur kakan. Men att Warner är villig att rätt upp och ner ta en förlust på närmare en miljard kronor och upprörda fans, tyder på att rullen faktiskt var en bajsmacka av sällan skådat slag som hade förstört mer än den tillfört.

Nu är ändå målsättningen att höja kvaliteten på DC-produktioner i allmänhet (även om de ofta varit bra sedan första Wonder Woman släpptes), och det är något jag applåderar. Jag sörjer att Batgirl inte blev vad jag hoppats på, men jag sörjer inte att jag inte får se en riktigt kass film, och jag tror att Warner fattat rätt beslut.

Jag stödjer Batgirl-nedläggningen

Warner tog hellre en miljardförlust än att släppa Batgirl. Vad hade du själv för förväntningar på filmen?

HQ