Svenska
Blog

En självklarhet för mig att köpa mikrotransaktioner

Skrivet av Jonas den 29 juli 2022 kl 03:52

Få saker är ju så utskällda som mikrotransaktioner. Ofta handlar det som bekant om sådant som lustiga hattar, nya färger eller liknande till karaktärer, vapen eller kanske bilar. Prissättningen är tyvärr ibland vanvettig, men de stör ju åtminstone inte spelet för de som inte vill investera. Och så har vi såklart värstingarna; loot-lådorna och pay-to-win.

Båda dessa avskyr jag som pesten. Loot-lådorna är verkligen ett girigt system där man väntas köpa saker utan att veta vad man får, och där man inte kan byta bort eller sälja sådant man inte vill ha (vilket gör att jämförelserna med gamla samlarkort faller). Pay-to-win å sin sida säkrar att den som inte betalar pengar heller aldrig kommer kunna ha kul. De kosmetiska mikrotransaktionerna är däremot en helt annan best för min del. 

Jag köper nämligen gärna mikrotransaktioner i spel jag gillar. Oftast för ganska små belopp, men jag upplever att det gör det roligare, även om det är sällan jag slår till på något alls i fullpristitlar. I free-to-play ser jag det däremot som lite av en plikt när det är spel jag lirar massor av. Har jag så kul att jag kan plöja ner hundratals timmar i dem, kan jag lätt köpa ett par festliga outfits eller liknande för att ändå känna att jag har bidragit till utvecklarnas löner.

Med det sagt, så är jag dock selektiv. Jag betalar ogärna för sådant som emblem eller alternativa färger och liknande. Ska jag slanta upp, vill jag ha något som det faktiskt lagts ner lite jobb på. Exempelvis betalar jag gärna för ett skepp-skin i Sea of Thieves, någon rolig kostym i Fall Guys eller Batman The Animated Series-looken till Harley Quinn i MultiVersus.

Så länge jag känner att jag faktiskt får något för pengarna, så har jag inga som helst problem med mikrotransaktioner av det kosmetiska slaget. Och som sagt, är det något free-to-play som jag verkligen gillar, så känns det rent av som en självklarhet att handla något som för att tacka utvecklarna.

En självklarhet för mig att köpa mikrotransaktioner

Hur ser du på att köpa mikrotransaktioner?

HQ