Svenska
Blog

Kenny Starfighter har återvänt!

Det har rört sig i periferin ett tag nu att Johan Rheborgs klassiska rymdhjälte skulle vara på väg tillbaka in i rampljuset och jag var helt övertygad om att det skulle handla om en ny långfilm i stil med Kenny Begins som jag minns som ett fantastiskt biobesök 2009. Men ikväll upptäckte jag förvånat att så inte alls var fallet utan att det istället var tal om en TV-serie vars första avsnitt dessutom redan låg uppe för allmän beskådan redan nu! Jag plöjde naturligtvis igenom det omgående då Kenny Starfighter har varit lite av en bortglömd favorit och ett välbehövligt bryt från allt som påminner om Marvels och Star Wars vars kvalitet och underhållningsförmåga sjunker allt djupare i min mening. En liten lkokal svensk motsvarighet till Disneys pampiga blockbusters som inte alls försöker vara något annat än fånig och barnsligt skruvad och som snarare lever på charm och Rheborgs okomplicerade men ändå träffsäkra rolltolkning av den stenblåsta galaxhjälten Kenny.

Är det bra då? Inte det minsta. Förutom ett par kända cameos (Johan Glans som Kapten Kaos är fortfarande klockren) så verkar ingen i ensemblen ha bemödat sig med att lära sig skådespela överhuvudtaget och Kennys kusin Penny Starfighters insats är nog bland det sämsta jag har sett i modern tid men trots det underhålles jag helhjärtat rakt igenom det första avsnittet och jag ser faktiskt framemot att se resten av säsongen. Visst drivs jag mycket av nostalgi och nyfikenhet när jag säger det men det är för en gångs skull skönt att släppa alla monumentala förväntningar som mitt TV-tittande annars präglas av och istället se något lättsamt, utan vare sig krav på stordåd eller risker för besvikelse. Klassisk fredagsunderhållning kort och gott.

Kenny Starfighter har återvänt!

Kenny Starfighter - Dr Deo slår tillbaka finns att se här och jag kommer att sitta bänkad varje fredag i 6 veckor framöver. Är du sugen på lite svenskt rymdhaveri?

HQ