Svenska
HEROES OF MIGHT AND MAGIC III

HEROES OF MIGHT AND MAGIC III

Jag hade spelat både ettan och tvåan hemma hos en kompis med PC ( jag hade en Amiga 1200) när ödet slog till. Kompisen hade köpt ny dator, en kralligare och undrade om jag ville ha den gamle. Klart jag ville, man kunde ju spela både Doom och Heretic på den.

Året var 1999 och snart släpptes Heroes Of Might And Magic 3 och hela helvetet brakade loss.

Jag blev bortom besatt. Jag hade verkligen gillat ettan och älskat tvåan men det här var en helt ny nivå. Det blev ohälsosamt.

I samma veva flyttade jag hemifrån och ömsom jobbade ömsom läste upp betygen på komvux och framförallt så spelade jag. Spelade, spelade och spelade. Jag spelade Heroes 3 så mycket att mina kompisar började bli oroliga. Det var dagar och veckor där då det enda jag gjorde var att äta, bajsa, kissa, sova och spela Heroes 3. Det var sjukt och det enda spelet som nästan drabbat mig på samma nivå var Crazy Taxi till Dreamcast men det är en annan historia.

Jag spelade Heroes 3 som besatt ända fram tills jag blev farsa 2008 då det lugnade ner sig markant. Favoriterna är och förblir Tower och Necromancer. Jag vet inte hur många timmar jag lagt ner på Heroes 3 sen 1999 men utan att överdriva eller försöka vara häftig så lär det vara minst 10 000. Fortfarande blir det runt 5 timmar i veckan.

Vet ni vad det riktigt sjuka är?

Jag har aldrig ens startat kampanjen eller ens tryckt på ikonen. Jag har bara kört XL random maps sen dag 1. Smaka på den.

HQ