Svenska
Gamereactor
nyheter
Overwatch

Blizzard ändrade spelreglerna mitt under pågående tävling i Overwatch

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var under en turnering som Blizzard berättade för två olika lag att de skulle spela en "bäst av sju" men halvvägs ändrade man sig och lät meddela att det i stället är "bäst av fem" som gäller. Detta gjordes dessutom precis när det såg ut som om att laget i underläge var på väg mot en episk comeback. Att ändra förutsättningarna mitt under pågående match var förstås inget som landade särskilt väl, varken hos de tävlande eller åskådare. Ordet clusterfuck låg med andra ord nära till hands för att beskriva exakt hur illa Blizzard skötte den här tävlingen. Dessutom är det endast i en final som bäst av sju matcher tillämpas. Matchen mellan 01 Sports och Munich Esports var en semi så redan där var det fel. Sedan är det förstås inte särskilt sportsligt att ändra regler i någon sport under tiden en match pågår.

Det hade dessutom enkelt kunnat undvikas. Förståeligt perplex vände sig nämligen en av spelarna i Munich Esports till Blizzards representanter redan innan matchstart och frågade om det verkligen skulle vara bäst av sju. Han fick då svaret att det var fallet. Laget gick upp i en trygg 3-0-ledning men då började upphämtningen. Plötsligt stod det 3-2 och Blizzard gick in och stoppade matchen, pekade ut Munich som vinnare i en match bäst av fem. 01 Sports blev naturligtvis rasande och kallade beslutet "some bullshit."

01 Sports vägrade sedan att fortsätta spela klart serien tills problemet var löst och de fått en rimlig förklaring. Något som såklart också påverkade deras kommande motstånd, Ex Oblivione. De båda lagen gjorde en uppgörelse att spela "förlorarfinalen" men att inte tävla. De satte sig helt sonika och lät tiden gå, genom att medvetet misslyckas med de mest basala drag bara för att kunna slutföra matchen. Något som i sin tur resulterade i en varning från Blizzard, som också hotade med att diska båda lagen.

Efter att matchen var färdigspelad tog det inte många minuter innan sociala medier fylldes med missnöjda röster från fans. Blizzard tog protesterna på allvar och erkände till slut att de hade gjort fel och att en omspelning kommer att ske.

Overwatch

Relaterade texter

OverwatchScore

Overwatch

RECENSION. Skrivet av Aldin Sadikovic

För första gången någonsin släpper Blizzard ett spel samtidigt till konsol och PC, vi kollar in deras stekheta Overwatch i mastig recension för att se om de kan skaka om actiongenren...

0
Overwatch bjuder på Year of the Tiger-skins

Overwatch bjuder på Year of the Tiger-skins

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Nästa tisdag går kineserna lite senare än oss andra in i 2022, något Blizzard traditionellt brukar uppmärksamma i Overwatch. Spelets Year of the Tiger-evenemang är redan...



Loading next content