Svenska
Gamereactor
nyheter
Lawbreakers

Bleszinski: Ett misstag att släppa Lawbreakers till PS4 istället för Xbox One

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var gott om bistra kommentarer från Xbox-gamers som hade följt Cliff Bleszinski via hans tidigare spel i Gears of War-serien efter att hans första spel sedan han lämnat Epic Games - Lawbreakers - utannonserades till Playstation 4 som enda format utöver PC, istället för Xbox One. Det spekulerades friskt om varför beslutet tagits av honom och hans nya studio Boss Key Productions, men under den gångna natten lät han via Twitter äntligen avslöja hur turerna gick.

Det visar sig att det var en av de andra Boss Key Productions-grundarna, Arjan Brussee, som övertygade Bleszinski att satsa på Playstation 4 eftersom "the install base on PS was bigger", och multiformat var inte ett alternativ då de "only had so many resources at the time". I retrospekt tycker Bleszinski att detta var en dålig idé, och han skriver:

"yes, it WAS a mistake putting Lawbreakers on Playstation over Xbox. :)

when people follow your career from a beloved series such as Gears on Xbox uhhh mighta made sense to put the new game on said console"

Cliff Bleszinski skriver just nu sina memoarer där han bland annat kommer att gå igenom tiden med Boss Key Productions samt såklart andra delar ur hans liv och karriär. Och det låter såklart intressant, men mest av allt hoppas vi faktiskt att han börjar göra spel igen, då hans frispråkighet och ofta unika idéer behövs.

Det är värt att poängtera att han aldrig skriver att detta var den enda orsaken till floppen, och tillägger att det fanns "like, eight reasons why it failed". Med det sagt, tror du att Lawbreakers kunde ha gått bättre om det släppts till Xbox One istället för Playstation 4?

Lawbreakers

Relaterade texter

6
LawbreakersScore

Lawbreakers

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Cliff Bleszinskis arenaskjutare är äntligen här och Kim har utforskat hur det egentligen är att panga motståndare i viktlöst tillstånd...



Loading next content