Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Bayonetta 3

Bayonetta 3

Vi delar med oss om våra tidiga intryck av Bayonetta 3...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ett kolossalt hot närmar sig vår arma värld och det är ingen mindre än spelvärldens kaxigaste häxa som med hjälp av magiska vapen, mörka krafter, förslavade demoner och en attityd bortom denna jord som står mellan oss och faran. Bayonetta 3 är lite drygt två veckor bort men innan dess har vi fått se en glimt av vad som komma skall när svart magi varvas med utmanande kameravinklar och en hejdlös massa action.

För action kommer det att bli. Har du spelat någon av de föregående delarna i serien så kommer du att känna igen dig för precis som tidigare kretsar mycket av grunden i Bayonetta 3 kring att dela ut så mycket stryk som du bara kan till alla stackars fiender som står i din väg. Det görs med ett gediget galleri av specialattacker och kombos som introduceras under äventyrets gång. Genom att investera magiska orber i ett klassiskt färdighetsträd kan du dessutom utveckla Bayonetta till en mänsklig röjsåg av allehanda kategorier där varje uppgradering bjuder på större och vildare demoniskt övervåld än den tidigare. Det gäller bara att känna sitt muskelminne väl för när Switch-kontrollens utbud av knappar inte längre räcker till så kompenserar Bayonetta 3 med en uppsjö av knappkombinationer som blir allt mer invecklade ju mer omfattande attackerna är. Att komma ihåg vilket mönster som gör vad kan till slut bli utmanande för de som vill bemästra Bayonettas stridskonst till fullo.

Bayonetta 3
Hon är snart tillbaka och har aldrig varit självsäkrare...

Arsenalen av färdigheter breddas dessutom av möjligheten att kunna växla mellan olika vapen under stridens gång. Upp till två strykpåkar kan vara aktiverade samtidigt och du skiftar mellan dessa genom ett enkelt knapptryck på kontrollen. Varje vapen har ett eget färdighetsträd och vad vi hittills har fått se så kan vi se fram emot att dela ut magiska smällar med tillhyggen som en stor demonisk klubba vid namn G-Pillar, Bayonettas fyra karaktäristiska pistoler, en på varje arm och fotled samt ett fartfylld eld-jojo. Till varje vapen hör också en ny demonisk form som Bayonetta kan inta för att dela ut lite extra stryk i slutet av en slagserie eller för att underlätta utforskandet av banorna. De nya vapnen och formerna är även direkt sammankopplade med Bayonettas jättelika förslavade demoner som går att kalla på i stridens hetta och är under en begränsad tid till stor nytta när du står inför en extra tuff grupp fiender. Det går dock snabbt att ladda om din magiska förmåga och slänga fram Bayonettas demoniska underhuggare på nytt efter bara ett par sekunder vilket gör att den begränsade magimätaren blir sällan ett hinder. Att använda demonerna kan dock vara en riskfylld företeelse för samtidigt som du ges full kontroll över ditt monster så lämnas Bayonetta själv kvar på marken, försvarslös och utsatt, dansandes en syndens dans för att hålla förbindelsen med demonen intakt. Gomorrah och Madama Butterfly är två välkända namn för Bayonetta-fansen och båda dessa är tillbaka för att skapa mer oreda närhelst du kallar på dem, så länge det inte är för trångt. De är båda nämligen väldigt stora..

Detta är en annons:

Efter varje avklarad sammandrabbning räknas dina poäng ihop och du betygsätts utifrån hur väl du har presterat i en rad olika delmål och utöver de klassiska guld, silver och brons-medaljerna kan du även få omdömet sten om din insats varit riktigt svag eller platina om Bayonetta har fått köra över motståndet som en nitro-preppad ångvält av magisk perfektionism. Känner du dig extra nöjd med resultatet eller helt enkelt är lagd åt det sociala hållet så uppmuntras du dessutom att ladda upp dina resultat på internet för att jämföras med likasinnade spelare världen över.

Bayonetta 3Bayonetta 3
Striderna avlöser varandra lika tätt som Bayonetta delar ut magiska örfilar...

Även fast du i huvudsak spelar som Bayonetta så kommer du emellanåt också att få stifta bekantskap med och kontrollera den gåtfulla häxan Viola som mystiskt dyker upp i början av spelet och som har en nyckelroll att spela under berättelsens gång. Som Viola har du tillgång till en magisk katana som kommer med helt egna egenskaper och ett separat färdighetsträd. Även hon har makten att framkalla en mörk förkämpe som krigar i hennes namn men till skillnad från Bayonetta som lämnas sårbar när det vankas monster-action så får du fortsätta röja runt obeväpnad som Viola medan din demon tar över svärdet och går lös på omgivningen på egen hand.

Mellan dina bataljer kan det vara värt att ta en extra titt runt i de olika miljöerna då det inte sällan finns en del undangömda skatter att ta del av för den som har ögonen med sig. Ibland handlar det om klassiska samlingsbara objekt men ofta kan du även snubbla över pussel som ger en värdefull utdelning i form av ökad hälsa eller magisk förmåga. Mellan varven gör du också klokt i att besöka nattklubben "Gates of Hell" där du köper förnödenheter som magiska återställare och uppgraderingar av olika slag för valuta som samlas in genom att dräpa fiender.

Detta är en annons:
Bayonetta 3
När som helst kan du kalla på demonisk förstärkning...

Det har gått hela åtta år sedan vi senast såg Bayonetta glänsa i sin egen titel och sedan Bayonetta 2 släpptes 2014 har vi endast sett röken av henne som ett gästspel i Super Smash Bros Ultimate men nu är hon snart tillbaka med full kraft och vi på redaktionen är fyllda av förväntan inför att se mer av vad spelvärldens allra mest modemedvetna häxa har att bjuda på när hon anländer till Nintendo Switch den 28:e oktober. Vår recension av äventyret kommer du självklart att kunna läsa här på sajten ett par dagar innan dess.

Relaterade texter

Bayonetta 3Score

Bayonetta 3

RECENSION. Skrivet av Johan Mackegård Hansson

Johan har lajvat umbrahäxa i Bayonettas hett efterlängtade återkomst för att betygsatta seriens tredje del...

0
Ersättaren svarar på Bayonetta 3-bråket

Ersättaren svarar på Bayonetta 3-bråket

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Under helgen bestämde sig Hellena Taylor för att avslöja varför hon inte kommer återvända som vår favorithäxa i Bayonetta 3, och även om de flesta förståeligt nog har...Loading next content