Svenska
Gamereactor
nyheter
Outlast 2

Australiensiska Outlast 2 blir samma som i resten av världen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det här med Australien och våldsamma spel brukar vara en tragisk följetong och ett av de spel som kommit i kläm är Outlast 2. Först blev det totalförbjudet och därefter fick det släppas lite på nåder. Det ledde till spekulationer om att det kanske skulle bli censurerat på något sätt, men nu skriver Press-Start att så inte är fallet.

Det visar sig nu att orsaken till att det förbjöds var att en alpha-sekvens som inte är med i det färdiga spelet först var med, men när den plockats bort gick det alltså igenom motsvarigheten till PEGI:

"The original submission of Outlast 2 sent to the Australian Classification Branch contained the final game code and a video file for reference taken from an Alpha version of the game. This video file should not have been sent along with the game code, as its content was not representative of the final game. In the second submission, the same game code was submitted with a video file reflecting the final game content. The game was then approved for release with an R18+ rating. There will be only one version of Outlast 2 available worldwide."

Det här berör såklart även oss eftersom Europa i spelvärlden ofta anses höra till samma region som Australien och det händer att deras hårda censurregler även påverkar oss (utvecklare som tonar ner saker för att slippa göra två versioner, till exempel). Vad tycker du om censur av spel?

Outlast 2

Relaterade texter

Outlast 2Score

Outlast 2

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Mer död, skrik, skräck, svett, blod och små äckliga zombies som krafsar på din hjärna...

2
Outlast 2 är snart en miljonsäljare

Outlast 2 är snart en miljonsäljare

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Den 25 april släpptes Outlast 2 till PC, Playstation 4 och Xbox One och sedan dess har spelet snart sålt en miljon. Detta bekräftar Red Barrels ena grundare och tillika...

1
Red Barrels antyder mer Outlast 2

Red Barrels antyder mer Outlast 2

NYHET. Skrivet av Fredrik Säfström

Outlast 2 var ett ganska skrämmande skräckäventyr som åtminstone skrämde slag på oss här på redaktionen. Nu har Red Barrels skickat ut en ny bild på deras sociala medier...



Loading next content