Svenska
ARTIKEL - SPONSRAT INNEHåLL

Att förstå Mayhem: En titt på allt nytt i Apex Legends åttonde säsong

En ny legend, en sprängd bana, förändringar till rankingen, ett annat vapen, mer kosmetika och till och med en helt ny plattformslansering. Respawn har verkligen gett allt denna gång...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Vi är nu några veckor in i den senaste säsongen av Apex Legends, och många av er har förmodligen spenderat en massa tid på den förstörda Kings Canyon-banan med den senaste legenden Fuse. För att hjälpa alla som inte har haft en chans att dyka in i spelet ännu, tog vi oss tid att skapa den här praktiska artikeln som täcker allt nytt innehåll som har kommit till detta live service-spel. För att sparka igång saker börjar vi med Fuse.

HQ

Ny legend: Fuse

Fuse härstammar från Salvo, en brutal värld som styrs av en samling vilda krigsherrar. Uppväxt tillsammans med sin barndomsvän Maggie, levde Fuse större delen av sitt liv som legosoldat innan han gav sig in i ringen för att tävla i Bonecage. Efter att ha stigit rang och blivit Salvos bästa, mest karismatiska och mest älskade gladiator, kände Fuse att han ville nå ytterligare ära och utmaning, och satsade därmed på den största arenan som finns - Apex Games. När möjligheterna till slut dök upp och Fuse fick chansen att lämna Salvo, ville hans vän Maggie inte låta honom lämna utan en strid, vilken kostade Fuse hans högra arm.

Idag har Fuse en bionisk ersättning, men han förlorade aldrig sin passion för kaos. För att framhäva detta är 54-åringen - vars riktiga namn är Walter Fitzroy - nu en del av Apex Legends-serien med en rad spännande förmågor, var och en utformad för att blåsa motståndet av stolen, och allt börjar med den passiva förmågan, Grenadier.

Grenadier tillåter honom att stapla fler granater i sina både dödliga och taktiska slots, och låter till och med honom kasta dem längre och mer exakt. Hans taktiska förmåga, Knuckle Cluster framhäver hans explosiva natur ytterligare genom att använda en exploderande airburst cluster bomb för att ge hjärnskakningar eller rent av förstöra sina motståndare. Motherlode - hans ultimata förmåga - är ett bombardemang som omger ett område i en eldmur, vilket gör det till ett utmärkt verktyg för att fånga och skada fiendens lag.

HQ

En ansiktslyftning: Den förstörda Kings Canyon

På grund av rymdskeppskraschen - signerad Fuse - har en hel rad nya byggnader lagts till i de nordligaste regionerna av Kings Canyon. Inte bara har ett helt nytt område adderats på den spelbara banan, utan ett gäng äldre platser har fräschats till för att säkerställa att varje sektion av Kings Canyon erbjuder spänning. Oavsett om det innebär att gå till det kaotiska vraket vid Crash Site, eller istället besöka det förorenade vattnet i Spotted Lakes, har nya Kings Canyon mer unika landmärken för dig att besöka och plundra.

En massa nya byggnader och platser har också dykt upp för att du ska kunna nyttja lite redskap och utforska olika sätt att korsa banan. Uncovered Leviathan Bones erbjuder en ny väg att ta sig fram mellan platser, och Observation Towers erbjuder fantastiska möjligheter att snabbt glida längre sträckor, på ett liknande sätt som Jump Balloons ger. Explosive Holds å andra sidan är spännande valv fyllda med loot för att stjäla, men för att få tillgång till dem krävs lite råkraft, även känt som sprängämnen. Om du är villig att använda en Frag Grenade, Thermite eller Arc Star, kan du belönas rejält för det - kanske till och med få senaste vapnet.

Apex Legends

Beväpna dig: 30-30 Repeater

Ett nytt vapen kastas också in i smeten. 30-30 Repeater är Fuses hemvärlds populäraste skjutvapen och använder en hävstångsmekanism för att göra sig av med fiender direkt. Idealisk både på långt håll och i närstrid är 30-30 Repeater är ett utmärkt verktyg för legender som inte är rädda för att skita ner händerna.

Revitaliserad och omgjord: Den nya versionen av Ranked

Kompetitiva Apex-fans där ute har förmodligen redan upplevt vad den senaste rankade säsongen erbjuder med en rad förändringar som syftar till att förbättra matchkvaliteten. Från att skapa en hälsosammare toppnivåupplevelse genom att införa fler möjligheter att tjäna rankade poäng, till att säkerställa en mer balanserad övergripande kvalitet för de andra nivåerna, är den senaste upplevelsen det bästa sättet att njuta av rankat Apex Legends. Den första spliten av säsong 8 har utspelats på den uppdaterade Kings Canyon-banan, men snart kommer vi att flytta till den andra spliten där Olympus blir nästa slagfält. Hur som helst, se till att dyka in för att börja kriga dig fram mot några av de många nya belöningarna som erbjuds.

Skins, Apex Packs, och Holo-Sprays: Ett nytt Battle Pass

Som med de flesta säsonger av Apex Legends har också ett nytt Battle Pass lanserats, och med det kommer en hel rad nya redskap återigen erbjudas. Det är smockfullt av legendariska skins, Holo-Sprayer, Apex Packs och mycket annat. Det finns ett stort utbud av unika kosmetika som du kan skaffa under säsongen för att få dina legender och deras utrusnting att sticka ut från resten av packet.

HQ

Galenskap på resande fot: Apex Legends till Switch

Vi avrundas den här artikeln med den kanske mest spännande punkten av alla: Apex Legends anländer till Nintendo Switch. Battle royale-titeln kommer alltså till den handhållna plattformen tack vare fint konverteringsarbete av Panic Button (som hanterade Doom Eternal till just Switch) och kommer att inkludera rubb och stubb från de andra versionerna, vilket inte bara betyder free-to-play, utan även cross-plattformsstöd, det senaste säsongsinnehållet och alla funktioner från de andra versionerna. Spelare som krigar till Switch kommer också att få de 30 första nivåerna av Battle Pass gratis och är berättigade att tjäna dubbel XP under spelets första två veckor till Nintendos hybridkonsol, som ett sätt att låta Switch-spelare komma ikapp andra versioners framsten i säsong 8.

Säsong 8 - Mayhem kan nu spelas till PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One och Xbox Series S/X, PC och från och med den 9 mars alltså även Nintendo Switch. Därmed finns det många otroliga sätt att utforska Respawns suveräna Battle Royale-titel under 2021 och alla dessa punkter är bara början. Så var noga med att besöka Kings Canyon om du inte redan har kollat in alla dessa fantastiska tillägg och solat dig i kaoset i Apex Legends.

Apex Legends

Relaterade texter

Apex LegendsScore

Apex Legends

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Kim "Battle Royale-kungen" Orremark har spelat hundratals matcher i Respawns nysläppta gratisspel, här kommer betyget...



Loading next content