Svenska
Gamereactor
lifestyle

Aston Martin DB6 har konverterats till ett elfordon

Den ikoniska bilen har fått en modern uppdatering av EV-experterna på Lunaz.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Aston Martin har gjort några riktigt ikoniska bilar under sin historia. Från James Bonds DB5 till den modernare Vantage-linjen, och till och med den Formel 1-liknande vägbilen som kallas Valkyrie, har det brittiska sportbilsmärket gett oss några anmärkningsvärda erbjudanden. Men Aston Martin ligger inte i framkant av elfordonsutrymmet och faller efter andra biltitaner i detta utrymme.

Lyckligtvis kan EV-experterna på Lunaz ge AM en hand på detta område och har startat denna process genom att helt konvertera den vackra DB6 till en helelektrisk bil. Enligt företagets webbplats får vi veta att processen att förvandla bilen till en EV inkluderar en "uttömmande restaurerings- och omkonstruktionsprocess med bar metall för att säkerställa att bilen representerar ett perfekt exempel på en elektrifierad klassiker."

För att lägga till detta kommer bilen att vägas noggrant och byggas om för att säkerställa att dess balans och proportioner är korrekta över hela kroppen, med bilen som till och med får en helt förnyad interiör. Lunaz har till och med åtagit sig att göra hela EV-processen begränsad i avfall och miljöpåverkan.

"Aston Martin DB6 levererade löftet om verkligt överseende kontinental turné. Det här är ett arv som vi inte kunde motstå att främja genom att skapa den mest lockande elbilen i världen, säger Jen Holloway, designchef på Lunaz.

Detta är en annons:

Det har inte nämnts när vi först kommer att se en EV-version av DB6 på vägarna, men Lunaz har noterat att majoriteten av de som är intresserade av en EV-version av bilen kommer från Miami i USA, med cirka 30% av beställningarna från detta område.

Aston Martin DB6 har konverterats till ett elfordon
Lunaz


Loading next content