Svenska
Gamereactor
artiklar

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X

Senare i höst är det dags för Xbox Series X och Microsoft tänker inte lämna något till slumpen denna gång. Jonas Mäki har listat sina önskespel till detta kraftpaket...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Häromdagen kunde ni läsa om mina önskespel till Playstation 5-premiären, med massor av trevligheter som får det att vattnas i mina mungipor rejält. Men Playstation 5 får ju som bekant sällskap i höst av Xbox Series X också, och därför är det nu dags att kora önskespelen även till den. Flera av er påpekade sist, att det var för mycket uppföljare - och det har ni förmodligen rätt i. Men beror på den enkla anledningen att det är betydligt svårare att önska sig spelserier som ännu inte finns. Jag älskar alltså helt nya spelserier precis lika mycket som ni gör. Med det avklarat så kör vi, här är spelen jag hoppas att Microsoft kirrat till lanseringen av den nya konsolen.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X

Blue Dragon 2
Många föredrog Lost Odyssey, men för min egen del var det aldrig något snack om att Blue Dragon var den verkliga höjdaren när Mistwalker släppte sina båda dunderrollspel till Xbox 360. I sina bästa stunder skickade det mig tillbaka till Chrono Trigger, med en story som påminde lite om Dragon Ball och våldsamt med ryckande musik och ljuvlig design. Jag vet att det kommit fler Blue Dragon-spel, men de har liksom inte riktigt hållit måttet sedan det första spelet och till Xbox Series X-lanseringen hoppas jag verkligen att Microsoft snackat ihop sig (eller köpt upp) Mistwalker och står redo med ett nytt Blue Dragon i bästa japanska rollspelsanda.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X
Detta är en annons:

Top Spin
Idag är Top Spin sorgligt bortglömt, men det startade faktiskt sin bana som ett riktigt bra tennisspel till den första Xboxen. Och med tanke på att tennis är och förblir den roligaste sporten i spelform (ett faktum ända sedan Pongs dagar på 70-talet) samt det faktum att det inte kommit ett riktigt bra tennisspel sedan Dreamcastens era, vore det på tiden att Microsoft såg till att göra något åt detta med en Top Spin-reboot. Fram med fotorealistisk grafik, alla nödvändiga licenser (kan aldrig vara dyrt med tanke på alla usla budgetspel som erbjuder detta), fysik vi aldrig sett maken till och ett djupt men lättspelat system så både vanliga dödliga och esport-proffs kan ha kul med det.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X

Killer Instinct 2
Killer Instinct blev förvånansvärt populärt och blev en del av den prestigefyllda Evo-turneringen. Men av någon anledning tycktes inte Microsoft själva fatta vilken guldgruva de satt på med det djupa och underhållande slagsmålsspelet och dess osedvanligt fiffiga affärsmodell. Eller så gjorde de just det, och det är vad jag hoppats på. Iron Galaxys (de gjorde säsong två och tre av föregångaren) meritlista senaste åren består bara av en massa konverteringar och Playstation-bossen Adam Boyes jobbar där numera. Klart de måste ha något större i kikaren, och jag hoppas att det är ett fullkomligen perverst snyggt Killer Instinct med ett 15-tal karaktärer redan från start och ett upplägg liknande föregångaren. Sedan bör serien kunna nå fornstora dagar igen och göra mig till en lycklig gamer på Xbox Series X-premiären.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X
Detta är en annons:

Conker: New Adventures
Det är alldeles för få spel som är inriktade på humor, och de som väl är det, är ofta alldeles för fega (South Park-spelen undantagna). Det är dags att väcka Conker till liv igen. Bakfull, ful i mun och med en uppsyn som gör att man kan ana stanken av gammal alkohol och Gula Blend. Sedan slunga in den ofrivillige rackaren i ett äventyr som för tankarna till Pixar-grafik med vågade skämt och osmakligheter som leder till vilda diskussioner på sociala medier. Det behövs någon som rör om och vågar uppröra i spelvärlden, och Conker vore perfekt för ändamålet och jag vill hemskt gärna ha honom tillbaka.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X

En ny Kinect
Dans, sång, party, sport och allt tänkbart kul skulle ju direkt bli möjligt om bara Microsoft kunde ta fram en ny Kinect oc... Haha, skojar! Jag skojar! Måtte detta otyg hållas borta från spelvärlden för evigt.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X

Star Wars: Knights of the Old Republic 3
Jason Schreier sade ju lite kryptiskt nyligen att EA inte kommer göra ett nytt Star Wars: Knights of the Old Republic. Nähä, så vem ska göra det då? Får jag föreslå skaparna av del två, Obsidian? Där finns all nödvändig kompetens, så Microsoft får bara lösa pappersarbetet med Disney och EA först, varpå vi kanske äntligen får avnjuta fortsättningen på dessa fullkomligt episka rollspel och samtidigt tvätta bort smaken ur munnen av den nya Star Wars-filmtrilogin. Det hade verkligen varit något som smakar mumma till den nya konsolen och att använda Microsofts nyförvärvade rollspelsexpertis på absolut bästa sätt.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till Xbox Series X

Perfect Dark Reboot
Det har inte gått ett år sedan mediokra Perfect Dark Zero släpptes utan att det ryktats om en fortsättning. Men det har aldrig funnits ett bättre tillfälle än nu. Rare har inte längre kompetensen att göra dessa spel - men det har både 343 Industries och The Coalition. De gamla rävar från Rare som är intresserade kan ju ansluta till det nya teamet som ska skapa ett nytt Perfect Dark-universum och på så se till att känslan från de gamla spelen bevaras. Det behövs ett riktigt bra singleplayeräventyr såklart med grafik som visar vad Xbox Series X går för, men även en multiplayerkomponent som stödjer lokalt spelande på delad skärm för tillbörlig retrotrivsel.

Vilka titlar vill du spela till Xbox Series X på releasedagen?



Loading next content