Svenska
Gamereactor
artiklar

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till PS5

Med i runda slängar halvåret kvar tills lanseringen har nu Jonas Mäki författat listan över vilka spel han drömmer om till Playstation 5-lanseringen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Petter har redan tyckt till om hans önskespel till Playstation 5-premiären, och jag tyckte det var en rolig idé och passar nu på att göra detsamma. Det är alltså inte ett försök att förutspå vad som faktiskt ska komma, utan bara berätta hur det skulle se om jag själv fick drömma fritt. Med det avklarat så kör vi, här är spelen som får min salivering att öka rejält av blotta åtanken.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till PS5

Ratchet & Clank 2
Det är faktiskt snart tre år sedan rebooten/remaken Ratchet & Clank släpptes till Playstation 4 och visade hur fruktansvärt bra spelmakare Insomniac games faktiskt är. Detta gäller i synnerhet de två första spelen i serien, och med tanke på att originalet nu fått sin nyversion, så tycker jag att det är dags att tackla Ratchet & Clank: Going Commando på samma premisser. Det kom för 17 år sedan till Playstation 2, och borde nu tre konsolgenerationer senare få chansen på nytt. Eftersom Ratchet & Clank aldrig riktigt sålt som de förtjänat, tycker jag Sony borde se till att ha det klart till lanseringen då dessa spel alltid säljer omotiverat bra helt enkelt för att det inte finns så mycket annat - och för att det skulle göra det värt även för yngre gamers att skaffa konsolen.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till PS5
Detta är en annons:

Final Fantasy VII: Remake - 2
Om dryga månaden släpps ett spel jag vågar påstå är ett av generationens mest efterlängtade; remaken av Final Fantasy VII. Men det är bara del ett av ett okänt antal episoder och när resten kommer, vet vi inte. Jag är inte helt såld på upplägget att dela upp spelet. I synnerhet inte när Tetsuya Nomura är inblandad och det kan komma att gå åratal innan jag får fortsätta äventyret. Därför vore det en ren dröm om del två kunde släppas tillsammans med Playstation 5, där vi självklart får fortsätta på våra sparfiler från Playstation 4 med grafik som får det redan ursnygga spelet att likna svart/vit 'Fia med knuff'.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till PS5

Wipeout 2197
Precis som Petter minns jag den fullkomligt tappade hakan när jag för första gången fick se Destruction Derby och Wipeout till Playstation. Det var något ofattbart att spel ens kunde se ut på det viset. Men där tiden sedan länge spelmässigt sprungit ifrån nästan allt annat från eran, är Wipeout fortfarande lika magiskt. Och nu är det dags för Sony att damma av de pärla med en riktig reboot. Hoppa fram hundra år i tiden, ge spelet en mer futuristisk och lite mindre skitig design och proppa det fullt med musik från de bästa artisterna. Dunka sedan på med ett riktigt onlineläge samt gärna även en "free to play"-version så det blir ett stort community och jag kommer bokstavligt talat hjula in i nästa generation av glädje.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till PS5
Detta är en annons:

Silent Hills
Det har ju flitigt ryktats om att Hideo Kojima jobbar på ett skräckspel för Sonys räkning, samt även om att han jobbar på ett nytt Silent Hill tillsammans med förra arbetsgivaren Konami. Om detta stämmer, handlar det rimligen om samma spel, och jag kan svårligen tänka mig något som vore mycket trevligare än detta. Jag fullkomligen älskar serien (inklusive Silent Hill: Book of Memories till PS Vita) och tycker att nedläggningen av Silent Hills var en smärre tragedi. Men kanske kan det nu vara dags att göra bot och bättring här från alla inblandade och faktiskt se till att detta blir av. För min skull. För allas skull.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till PS5

The Getaway
Lagom till Playstation 5-lanseringen är det hög tid att äntligen väcka The Getaway till liv ige... Hahaha! Nej. Aldrig. Jag skojar. Lite kul måste man få ha. Snälla Sony, behåll skiten begravd för alltid.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till PS5

Twisted Metal
Få saker är ju så hett som battle royale. Fortfarande. Och ja, jag vet att det redan gjorts med fordon. Men inga av dessa spel har en glassbilskörande clown, bland mycket annat vansinne. Twisted Metal var på många sätt före sin tid, men idag skulle det kännas alldeles våldsamt logiskt att låta folk köra runt med färgstarka förare och fordon över dystopiska jättevärldar, krigandes till siste man (eller glassbilsclown) återstår. Komplettera det med att göra spelet 'free to play' för att få ett jättelikt community på samma sätt som Apex Legends, Fortnite eller nu senaste Call of Duty: Warzone... och jag tror Sony har en dundersuccé till Playstation 5-premiären som skulle få mig att sitta som klistrad.

Jonas önskedrömmar: Premiärspelen till PS5

Virtua Fighter 6
Kunde Sony tillsammans med skaparen Yu Suzuki väcka Shenmue till liv, borde det vara världens enklaste grej att göra detsamma med Virtua Fighter - också en Yu Suzuki-titel, som dessutom bara kostat en bråkdel av Shenmue att utveckla. Minus diverse obskyra arkadversioner de flesta av oss aldrig sett röken av, var det över ett decennium sedan vi fick några livstecken från serien som inledde eran med tredimensionella slagsmål på allvar. Idag finns det återigen en stor marknad för sådana spel och jag har länge suktat efter att få klappa käft med Jacky, Wolf och Kage-Maru länge nog nu. Släpp detta på premiärdagen för Playstation 5, och vinn fighting-communityts hjärta, vettja.

Vilka titlar vill du spela till PS5 på releasedagen?



Loading next content