Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor @ Tech Brief 2018

Gamereactors pryltok Fredrik Lindman reste till Fjollträsk för att klämma lite på en hel drös produktnyheter från en rad olika tillverkare...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Dimman ligger tät över Östersund när jag kliver ombord för att flyga de 55 milen ner till Arlanda och besöka teknikeventet Tech Brief 2018. Självfallet hindrar dimman oss från att lyfta men lyckligtvis, något försenad, hinner jag fram till frukosten och trycker i mig rikliga mängder kaffe och sockerbullar för att orka med dagen. I en av flygplatshotellets konferensrum har de packat in oss journalister till vad som närmast kan beskrivas som "speeddating för hårdvarutillverkare" och fram till lunch skall de likt dejter presentera sina företag och vad de pysslar med på kortast möjliga tid. Allt som allt skall de åtta märkena på plats avhandlas innan lunch och raskt hälsar en representant från PR-byrån Related oss välkomna och berättar lite kort att syftet med eventet helt enkelt är att sammanföra stora kända märken på ett ställe för att göra det enkelt för oss media att ta del av alla nyheter. Ett smart koncept enligt mig och tydligen något som funkar bra eftersom det anordnas för sjätte gången totalt och det fjärde på svensk mark.

Amerikanska Blue är först ut och pratar om hur de började med riktiga proffsmikrofoner för studios långt tillbaka i tiden innan de breddade utbudet 2006 och riktade in sig mot hemanvändaren med en ny serie kvalitativa USB-mikrofoner som är strålande för bland annat streaming och podcasts (vi här på Gamereactor har ju tävlat ut dem flertalet gånger). De blev snabbt populära på grund av den goda ljudkvaliteten och den retrodoftande designen och syns väldigt ofta i rutan när de kändaste Twitch-profilerna sänder spelsessioner på nätet. Blue släpper nu en enklare något mindre version av den populära modellen Yeti som kommer heta Yeti Nano. Den har färre funktioner och hälften så många ljudupptagningsvinklar men har exakt samma ljudkvalitet. Tre färger släpps den i och kommer kosta ungefär ett tusen kronor. De har även tagit fram en helt ny arm för att fästa mickarna i som heter Compass. Där har de lagt krutet på att kunna dölja kabeln inuti själva armen för att få en ännu tjusigare installation och det såg helt klart väldigt smutt ut.

Gamereactor @ Tech Brief 2018

Ett paket som de har valt att kalla Yeticaster visades också upp, det innehåller en Yeti-mikrofon, den nya armen Compass och mikrofon-hållaren Radius III. Det riktar sig främst mot dem som vill komma igång med enklare sändningar på till exempel Youtube eller Twitch.
En annan nyhet är den lilla söta mikrofonen Raspberry som av namnet att döma inte är särskilt stor alls utan framtagen för att fungera perfekt som bärbar studio när du är ute och reser. "Plug and play" inkoppling och bakgrundsljud-borttagning som en del av finesserna. Sist ut presenteras Blackout Spark SL som är en specialbyggd mikrofon för den som vill ta nästa steg i sin hemmastudio. Den har en riktig XLR-anslutning och kräver en separat förstärkare för att kunna anslutas till datorn.

Detta är en annons:
Gamereactor @ Tech Brief 2018Gamereactor @ Tech Brief 2018

Näst på tur är Cooler Master och Filip Kristersson berättar att de har haft fullt upp i år med flest nya produktsläpp någonsin. Det märks även i presentationen då massor med prylar visas upp och först ut är två nya datorchassin. Bägge i det högre prissegmentet med en prislapp runt två-tre tusen kronor men med lite olika målgrupp. Det ena (C700M) för den entusiastiska datorbyggaren med stora glasfönster och aggressiv design medan det andra (SL600M) har mindre finesser och med en mer minimalistisk diskret design.

Gamereactor @ Tech Brief 2018

Tre stycken nya processorkylare visas upp, Hyper 212 Black Edition och två nya AMD-kylare, Wraith Ripper och ML360R RGB TR4 där Wraith Ripper är den officiella luftkylaren för AMD Ryzen Threadripper generation 2-processorn. Sist ut är en tangentbord-serie som heter SK och släpps i tre olika storlekar samt ett med deras nya Aimpad teknologi vid namn MK850. SK-serien är bestyckad med låga Cherry MX RGB-brytare och inriktar sig mot den som vill ha ett lite diskretare bord med minimalistisk design medan MK850 är byggt för den mer seriösa gamern.

Detta är en annons:
Gamereactor @ Tech Brief 2018

Danska Steelseries sparkar igång sin presentation med en riktig skrytvideo om alla deras utmärkelser och med all rätt kan jag tycka. Flera av deras ikoniska prylar rullar förbi i filmen och att till exempel Arctis-headseten samt några av mössen är riktigt riktigt bra grejer känner de flesta till idag. Sist ut i presentationsfilmen dyker två nya möss upp med namn Rival 650 och Rival 710. 650-råttan är trådlös, har en True Move 3+ sensor och en batteritid på ungefär 24 timmar som en del av finesserna och en av deras sponsrade Counter-Strike-spelare berättar att han inte kommer byta tillbaka till sladdburen mus igen vilket såklart känns rätt logiskt med tanke på att sladdlöst ger en något friare spelkänsla. Rival 710 är en "vanlig" råtta med sladd där några av finesserna dels är möjligheten att byta sensor och dels är en liten punkt på ovansidan av musen (under handflatan) som skall ge spelaren feedback när du spelar på om du till exempel håller på att tappa allt ditt liv.

Näst ut är RAV Power men deras representant kunde tyvärr inte komma av någon anledning och därför fick en annan kille hoppa in och prata lite kort kring vilka de är. De är en del av ett kinesiskt företag som heter Sunvalley Group och grundandes 2001, de har egen utveckling av produkterna och designen, de säljs just nu till mer än 30 länder och de pratar om att expandera till de nordiska länderna. RAVPower är, som kanske namnet skvallrar en del om, inriktat på ström och då främst på bärbara batteriladdare i alla dess former. De har mängder med olika modeller och även fast de inte visade upp någon ny modell ska det bli spännande att följa deras etablering i Sverige framöver.

Creative fortsätter presentationen med att visa upp två nya ljudlimpor. Creative Stage och Stage Air heter dessa och tanken är att fortsätta med sin aggressiva prissättning och tillhandahålla ett kraftfullt ljud för en liten slant. Bägge erbjuder väggmontage och med Air-modellen går det även att spela trådlöst i upp till sex timmar med det inbyggda batteriet. De släpper även ett nytt trådlöst 7.1-headset vid namn Sound BlasterX H6 som låter dig höra bakgrundsljud via en mikrofon utan att behöva ta av dig hörlurarna. De erbjuder även inbyggd belysning och möjligheten att ändra mellan 16 miljoner färger på en ring placerad på varje kåpa.

Gamereactor @ Tech Brief 2018

Sist ut är deras nya externa USB-DAC Sound BlasterX G6 som har både mikrofon och hörlurs-anslutning. Uppspelning av ljudfiler med en upplösning på ända upp till 32bit/384kHz är möjlig och den klarar att driva hörlurar upp till 600 Ohm. Det finns även mängder med inställningsmöjligheter med hjälp av deras mjukvara Sound Blaster Connect som även används av både hörlurarna och USB-förstärkaren när du skall justera in ljudet och pilla med inställningarna.

Efter det var det dags för Netgear och deras nordiska manager Pål Vatneberg som börjar med att visa lite historia kring Netgear och deras produkter. Han fortsätter med att visa lite statistik på hur vi i de nordiska länder använder vårt internet och med vilken typ av pryl. I den statistiken menar han på att vi använder mer och mer bärbara enheter till att surfa på den vida webben och då först och främst med mobiltelefoner. Men de prylarna tar ju mycket bandbredd i det trådlösa nätverket och därför har Netgear satsat mycket på att plocka fram produkter för att lösa den problematiken fortsätter Pål. Deras egna teknik med Tri-Band Extender:s använder en egen dedikerad kanal mellan routrarna för att öka överföringshastigheten och i dagsläget har de två olika produkter för att bredda nätverket därhemma. Nighthawk Mesh heter den ena och fungerar som en förlängning av ditt trådlösa nätverk och går att koppla till vilken router som helst, den andra varianten heter Orbi och är ett eget trådlöst system med en egen kanal för maximal överföringshastighet och har en diskret design för att smälta in bättre i hemmet. I Orbi-serien släpps det även en förlängningsenhet för utomhusbruk och en trådlös högtalare bestyckade med Harman/Kardon-element.

Gamereactor @ Tech Brief 2018

Nighthawk-serien får en ny router som kommer senare under hösten/vintern med det kaxiga namnet Pro Gaming Router XR700 och den är utrustad med AD7200-teknik för att kunna köra trådlöst i upp till 7.2Gb/sekund. Den har även möjlighet att prioritera data-trafik från spelen du spelar så att du verkligen får ut maximal prestanda utifrån den uppkopplingshastighet du har.

Kingston är näst på tur och de börjar med att visa upp redan släppta SD-minneskort i Canvas-serien. Canvas-select, Go och React finns det att välja på i både SD och micro SD-utförande i olika storlekar beroende på vilken typ av material du skall fota/filma. Från 16GB upp till 256GB finns det att välja på och upp till 100MB/sekund i läshastighet på de snabbaste korten. De visar upp en USB-sticka med både USB och Lightning kontakt för att enkelt kunna plocka ut media från din iPhone eller iPad. Stickan kommer finnas i tre olika storlekar 32GB/64GB och 128GB.
Nucleum heter nästa produkt som visas och är en USB-C hub för att kunna få ut flera portar till, till exempel din bärbara dator. USB-ingångar, SD och micro SD-kortläsare samt en HDMI-utgång med möjlighet att köra upp till 4K UHD finns och det går att köra alla sju portarna samtidigt om du vill.

Två stycken nya SSD-hårddiskar presenteras, A400 SSD och UV500 SSD. A400 är en vanlig 2.5-tums SATA och är tänkt för din stationära dator medan UV500 har flera former och passar i alla olika typer av chassin. Lagringskapacitet från 120GB ända upp till 300TB i A400-serien och 120GB upp till 1.92TB i UV500-serien med en läs- och skriv-hastighet på upp till 520MB/sekund.

Gamereactor @ Tech Brief 2018

Sist ut i denna kavalkad av olika märken är HyperX som börjar presentationen med att visa de nya Predator DDR4 RGB-minnena. Stöd för RGB-belysning från en rad olika moderkortstillverkare och även med HyperX egen RGB-mjukvara och hastigheter från 2933MHz upp till 4000MHz. De släpps i 8GB och finns som singel, dubbel och kvadrupel-kit. En ny SSD-hårddisk vid namn Fury RGB som går att ljusstyra med RGB-moderkort från de stora tillverkarna (MSI, Gigabyte, ASRock, Asus). De visar även upp Savage EXO som är en ny bärbar, lätt och blixtsnabb SSD-hårddisk kompatibel med både Xbox One och PS4. Sist visas det nya tangentbordet Alloy FPS RGB och musen Pulsefire FPS PRO upp och de var jag och kikade på i London tidigare i höst och recensionen på bordet går att läsa här på siten.

Tech Brief 2018 är helt klart ett fiffigt koncept och trots korvstoppningen och det snabba schemat gick det ändå få ett litet grepp om alla nya produkter och flera av de andra journalister på plats var av samma åsikt som mig. Nu återstår bara flygresan hem till underbara Östersund, helst utan dimma den här gången, och att påbörja önskelistan till tomten.



Loading next content