Svenska
Gamereactor
artiklar

De tjugo viktigaste händelserna från E3 18

E3 är över och mässan töms i högt tempo. Vi summerar det viktigaste från förra veckan i en mustig artikel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sent natten mot fredag tog E3 slut för den här gången. Alla flytt- och städfirmor satte igång med arbetet att få bort allt i princip samma stund som den sista besökaren lämnade Los Angeles Convention Center. Kvar finns nu bara stora reklamposters och målningar runt omkring, vilka brukar finnas kvar en månad eller två efter E3. Och en del av det som visades kommer vi kunna få se i Europa när det återanvänds på Gamescom i augusti.

Vi säger det nästan varje gång - men så är det ju nästan varje år sant också; vi har som vanligt slagit otaliga rekord. Rekord i besöksantal, rekord i publicerade texter från mässan, rekord i antalet intervjuer, rekord i producerat videomaterial, rekord i antalet bloggar och rekord i det mesta. Till det ska det också läggas det faktum att vi livestreamat samtliga presskonferenser komplett med ett för- och eftersnack för att bjussa på en uppfattning om vad vi räknade med skulle visas samt det faktiska utfallet.

Till detta har vi som vanligt dessutom publicerat detaljerade genomgångar av alla presskonferenserna (EA, Microsoft, Bethesda, Ubisoft, Sony och Nintendo), vilka även kan beskådas retroaktivt på GRTV i sin helhet. Gamereactor har haft ett stort team på plats i Los Angeles under mässan som spelat allt de kommit över och berättat om sina intryck i stekheta förtittar. Tack vare detta har du kunnat läsa vad vi tycker om CD Projekt Reds kommande Cyberpunk 2077 (läs här), Assassin's Creed Odyssey (läs här) och Overkill's The Walking Dead (läs här) - samt väldigt mycket annat såsom kika foton från mässgolvet, läsa vad vi tycker om årets presskonferenser och ett flera bloggar med intryck från bland annat Lina, Henric och Petter. Det har varit mycket, kort sagt. Kopiöst mycket. Som sig bör när det är spelvärldens verkliga julafton.

De tjugo viktigaste händelserna från E3 18
Här sker all magi varje år, Los Angeles Convention Center.
Detta är en annons:

Det här betyder ju i sin tur att det är lätt att missa när det händer något. Nyheter, video och texter pumpas ut mitt i natten och rullar snabbt ut från både start- och nyhetssida. Det är baksidan av det arbete jag är otroligt stolt över att vi som redaktion lagt ner på E3 2018. De flesta av oss har ju sådant där "skola", "jobb" eller "liv" som kräver tid av oss och det blir lätt överväldigande.

Med detta i åtanke tänkte jag nu därför ta tillfället i akt att tacka alla er som varit med oss och presentera vad jag anser var mässans 20 hetaste nyheter (utan någon rangordning). Det vankas även spännande veckor framöver då blytunga intervjuer ska köras, ännu fler förtittar med intryck av heta spel ska publiceras och till detta kommer artiklar, bloggar och förmodligen rykten som kommit på avvägar av allt som visats bakom stängda dörrar. Återigen stort tack, och om bara två månader är det Gamescom.

The Elder Scrolls VI utannonserat - Jag satt och bevakade Bethesdas presskonferens live, och fick ett par SMS av vänner i jobb med udda arbetstider. De handlade om samma sak; "Har nya Elder Scrolls visats ännu?". När jag lade mig vid 07-snåret på morgonen sov jag sött (nåja!), bara för att vakna till ytterligare ett tiotal SMS från olika personer; "Hur blev det, fick vi se nytt Elder Scrolls?". Elder Scrolls är orsaken till varför många ens spelar spel, och även om det fick en milt sagt undanskymd roll hos Bethesda så var det allt många behövde få veta... det är på väg.

HQ
Detta är en annons:

Remedy utannonserar Control med märklig trailer - Efter att ha skapat både Max Payne och Alan Wake, var intresset för vad Remedy skulle göra efter Quantum Break enormt. Vi visste att Microsoft inte längre var deras utgivare och att det därför var multiformat som gällde, och hos Sony blev det äntligen dags att visa upp finnarnas nya lovande äventyr.

Gears, mer Gears och ännu mer Gears - Det ryktades innan E3 om att Microsoft jobbade på två Gears of War-spel. Spännande såklart, men ingen trodde nog riktigt på att två spel i serien skulle visas upp eftersom det lätt blir förvillande. Det gjorde det inte heller, men väl tre titlar. Gears 5, Gears Tactics och Gears Pop kommer se till att vi får vårt behov av serien tillgodosett nästa år.

Cyberpunk 2077 har äntligen visats upp - Att säga att suget varit stort efter CD Projekt Reds nästa spel, vore själva definitionen av en underdrift. Lyckligtvis tycks de backa upp det med en titel som slår det mesta och när vi nu äntligen fick se spelet närmare var det flera av oss som bokstavligt talat höll på att svimma.

Död och bedrövelse i senaste Death Stranding-trailern - Under årets E3 fick vi äntligen se riktigt gameplay från det kommande Death Stranding. Om det gjorde oss så värst mycket klokare vet vi faktiskt inte, men det vore synd att påstå att Hideo Kojima inte vågar gå sin egen väg. Detta kan bli riktigt spännande.

HQ

Första trailern (och infon) för Devil May Cry 5 - Sist vi såg ett nytt Devil May Cry var det en spinoff som utvecklades av Ninja Theory, men på E3 utannonserades att en numrerad del i serien är på väg. Det vi fick se visar att vi återigen kan se fram emot tusentals fiender som duka under för hett bly från Ebony och Ivory, samt sanslöst episka scener.

Microsoft grundar ny utvecklare och köper fyra studios - Det hade inför E3 ryktats att Microsoft höll på att skapa en ny studio i Santa Monica och skulle köpa Playground Games (Forza Horizon). Under E3 bekräftades detta, men även att de köpt upp ovan nämnda Ninja Theory (DMC Devil May Cry, Hellblade: Senua's Scrifice), Undead Labs (State of Decay) och Compulsion Games (We Happy Few). De bekräftade även att de snickrar på nästa Xbox, så den som oroat sig för att Microsoft skulle dra sig ur spelvärlden kan vara lugna.

Nya bilder och omslag från Dead or Alive 6 - Fightinggenren är inte lika stark idag som den varit och det blir allt längre mellan stora spelsläpp. Därför blev så glada att Team Ninja utannonserade Dead or Alive 6, som ser ut att bli en rejäl nytändning för serien med större fokus på gameplay än mängden små baddräkter som finns till de kvinnliga ämparna.

HQ

Fox McCloud gästspelar i Starlink: Battle for Atlas till Nintendo Switch - Självaste Shigeru Miyamoto dök upp under Ubisofts presskonferens för att berätta att det vankas gästspel. I Ubisofts kommande "toys to life"-spel Starlink: Battle for Atlas kommer nämligen Star Fix finnas representerat och av det lilla vi fick se verkar det bli en trevlig bonus för alla oss som suktar ett nytt spel i serien.

Slutet på Walking Dead och Stranger Things-äventyr - Telltale har haft en del uppförsbacke på slutet, men nu gör de sig iallafall redo för att avsluta spelet som fulländade deras äventyrskoncept; Walking Dead. Det såg i sig lovande ut, men beskedet att de nu ska göra ett äventyrsspel baserat på Stranger Things tillsammans med Netflix var verkligen en glädjande överraskning.

Konami utannonserar Hyper Sports R till Switch - Alla sportspel idag verkar handla om officiella licenser och om simulation. Inget av detta är begrepp i sportspelsultraklassiker som Ice Hockey, California Games, Track & Field eller Virtua Striker. De var underhållande tack vare att de var genuint bra spel. Och det är i denna fålla vi hittar Hyper Sports R, en andlig uppföljare till Track & Field som kan bli makalöst troligt.

Tio kulörta E3-bilder från Super Mario Party - Folk har frågat i åratal efter ett nytt Mario Party, helst utan den där bilen från de senaste spelen och med klassiska brädspelsplaner. Lyckligtvis tycks Nintendo ha lyssnat för exakt detta är på väg och det ser makalöst trevligt ut.

HQ

Zombies, ännu lite mer zombies och en trave zombies till - Odöda fiender fortsätter vara omänskligt populärt i spelvärlden och under E3 visades flera nya spel baserat på zombies, nya bekräftades vara på väg i framtiden och alternativa spellägen innehållandes zombies visades upp. Räkna med gott om zombies i framtiden. Precis som de senaste tio åren (räcker det?) med andra ord. Å andra sidan, så länge spelen är bra kan vi inte klaga.

Bethesda utannonserar Wolfenstein: Youngblood - Svenska Machine Games har gjort ett gott jobb med rebooten av Wolfenstein och nästa år är det tillbaka med ett nytt spel i serien. Där spelar vi istället Blazkowicz båda döttrar Jess och Soph, som tydligen ärvt sin fars makalösa förmåga att göra hackebiff av nassekräk.

HQ

Fallout 76 är stort, innovativt, och online - Strax innan E3 utannonserade Bethesda Fallout 76. Det är en hybrid mellan single- och multiplayer och av vad vi fick se tycks det erbjuda exakt allt vi älskar med serien med tjusigare grafik och design än någonsin där vi som invånare ur valv 76 ska återbefolka Virginia och USA. Detta lär kunna bli något alldeles extra.

Mängder av ny information om Last of Us II - Sony hade inte mycket nytt att komma med i år, men bjöd på en rejäl genomgång av sina fyra hetaste kommande titlar. Och The Last of Us: Part II gjorde verkligen ingen besviken. Det var mässan snyggaste och mest omtalade trailer som gav ett sådant spelsug att det känns som ett seriöst alternativ att gå i ide fram till premiären.

Unravel 2 ute nu, kolla in den första trailern - EA Originals har varit ett genomtrevligt koncept som resulterat i Unravel och A Way Out (båda svenska spel, för övrigt). Under EA Play-presskonferensen i år drämde de till med att utannonsera uppföljare till Unravel - och dessutom släppa det samma dag. Vi spelar just nu inför recension på redaktionen och kan meddela att det fortfarande är kalasmysigt och kul.

HQ

Sony och Team Ninja avtäcker Nioh 2 - Nioh blev en riktig praktsuccé för Team Ninja och en uppföljare var väntad. Däremot hade vi inte räknat med det redan nu. Tvåan är hur som helst på gång och kommer garanterat till Playstation 4 samt eventuellt fler format. Bland nyheterna hittar vi att du nu ska få skapa din egen protagonist.

Halo Infinite utannonserat med massor av gömd info i trailern - Många hade hoppats på Halo 6 till E3 och ryktena skvallrade om ett battle royale-spel. Istället inledde Halo Infinite Microsofts E3-presskonferens och vi fick veta att det äntligen handlar om ett äventyr med Master Chief i en till synes betydligt mer kulört värld än de senaste delarna ur serien. Kunniga fans luskade snabbt ut en hel del matigt, och enligt 343 Industries blir detta Halo-svitens mest påkostade spel.

Super Smash Bros Ultimate utannonserat - 66 karaktärer minimum är vad vi kan vänta oss från Super Smash Bros Ultimate som kommer senare i år till Nintendo Switch. Varenda lirare som någonsin varit med tidigare samt nykomlingar som Ridley. Även spelsystemet har förbättrats, karaktärerna vässats till och överlag tycks detta bli en Nintendo-fest vi knappt vågat drömma om.

...och så var det ju spelen vi inte fick se. Trots otaliga källor och rykten blev det inget Splinter Cell, inte heller visade Rocksteady sitt nästkommande äventyr och EA har märkligt svårt att få ur sig Star Wars-spel. De säkrade licensen 2013 och har den till 2023 men hittills har de bara släppt två Star Wars Battlefront-spel. Star Wars Jedi: Fallen Order utannonserades visserligen, men utöver titeln fick vi inte veta något alls. Även Rockstar med sitt Red Dead Redemption 2 saknades liksom Borderlands som skulle finnas där. Retro Studios fortsätter vara hemlighetsfulla hos Nintendo och vi konstaterar att Square Enix kämpar tappert med Final Fantasy VII: Remake - som dock återigen saknades.

Med allt detta sagt: Vad tyckte du var bäst på E3?

HQ


Loading next content