Svenska
Gamereactor
artiklar

De tjugo viktigaste E3 2016-händelserna

Så är E3 2016 över och det är ett helt år kvar tills vi får uppleva allt detta roliga igen. Under denna hektiska vecka har det sprutat ut nyheter och vi har nu sovrat ut de viktigaste åt dig...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Så är E3 över för i år. Montrarna rivs i ett rasande tempo, några flygs till Tyskland för Gamecom i augusti, mycket går till tippen. Mässgolvet städas ur, besökarna går hem och det är egentligen bara reklamaffischerna runt Los Angeles Convention Center som skvallrar om det enorma spektakel som just ägt rum.

Här på Gamereactor har vi slagit nytt rekord under E3, både i antalet besökare, men även i antalet texter. Vi livestreamade alla presskonferenser, vi har publicerat detaljerade genomgångar av alla presskonferenserna (EA, Bethesda, Microsoft, Ubisoft och Sony) som även kan beskådas retroaktivt på GRTV i sin helhet, vi har bjussat på mastiga förtittar av stekheta spel våra utsända lirat såsom Titanfall 2 (läs här) och Watch Dogs 2 (läs här), vi har bloggat om vår intryck av det som presenterats (exempelvis Oliver om Resident Evil 7 och Andreas om Mafia 3) samt serverat djupgående analyser om det som visats, däribland nya konsolen Xbox One Scorpio. Till det kommer i runda slängar 250 (!) nyheter om allt som rört E3, mycket rapporterat i realtid medan presskonferenserna pågick. Då har jag inte ens nämnt våra intervjuer, rapportering från mässgolvet, egna fotografier, analyser inför alla visningar, allt gameplay och liknande som vi kunnat ta del av via GRTV.

De tjugo viktigaste E3 2016-händelserna
Los Angeles Convention Center. Med få undantag skådeplatsen för E3-mässan.

Det är ingen överdrift att säga att jag är otroligt stolt över vad Gamereactor åstadkommit under den här veckan och jag vill tacka mitt team så oändligt mycket för denna sanslösa laginsats. För många har mängden nyheter, texter och TV-program förmodligen varit direkt överväldigande, och därför tänkte jag nu med avslutat E3 i ryggen vaska fram vad jag anser vara de tjugo viktigaste händelserna för att du lätt ska få en uppfattning om vad som hänt.

Detta är en annons:

Stort tack för att du följt oss på denna otroliga resa, nästa vecka blir mer normal igen och nu vankas en lugnare period innan Gamescom tar vid. Håll till godo med E3-veckans 20 viktigaste händelser (utan rangordning) samt ett urval av trailers från intressanta spel som visades under den gångna mässan.

Microsoft utannonserar Xbox One S - Det första Microsoft gjorde på sin presskonferens var att presentera en pytteliten och ursnygg Xbox One med uppiffad handkontroll. Den kallas kort och gott S och stödjer bland annat 4K-video, IR-fjärrkontroller och har inbyggd transformator. Lanseringen sker redan i augusti.

HQ

Zombies, mer zombies och ännu mer zombies - För dig som gillar att puckla på odött patrask väntar en riktig högtid. E3 bjöd på en uppsjö av zombiespel, däribland Days Gone från Sony samt Dead Rising 4 och State of Decay 2 från Microsoft. Till det kommer sedan minst två Walking Dead-spel, Resident Evil 7 och massor av annat. Zombiefesten är ett faktum.

Detta är en annons:

Insomniac gör Spider-Man till Playstation 4 - Det ryktades friskt om att Sucker Punch (Infamous) jobbade på ett Spider-Man-spel till Playstation 4. Ryktet visade sig bara vara halvsant, för spelet kommer... men det är utvecklat av Insomniac (Sunset Overdrive). Utifrån den trailer som visades att döma kommer detta bli något alldeles extra.

Sony utannonserar nya God of War - Sony inledde sin presskonferens med Kratos comeback. Och vilken comeback sedan. Skäggig och jävlig har han flyttat till Norden och istället för frenetiskt knapphamrande kan vi se fram emot ett väl utbyggt äventyr som snarast för tankarna till ett extremvåldsamt Rise of the Tomb Raider. Tack, ja tack.

Gamreactor pratar med Phil Spencer - Under E3 fick vi chansen att prata med Microsofts karismatiske Xbox-chef Phil Spencer som hade massor av intressanta saker att berätta angående nya Xboxar och framtiden.

HQ

Storstryk med Batman och Superman i Injustice 2 - Det var dagarna innan E3 som NetherRealm Studios och Warner drabbades av diverse läckor, vilket tvingade dem att utannonsera Injustice 2 några dagar tidigare än beräknat. Det ser mustigt härligt ut med massor att gotta sig åt för de som inte bangar ett gott kok stryk samt DC-superhjältar.

Halo Wars 2 presenterat med premiärdatum, trailer och demo - Det utannonserades visserligen ifjol, men nu fick vi både veta mer, kolla trailers och spela själva. Ännu finns några dagar kvar att avnjuta Halo Wars 2 till Xbox One, så ta chansen att ladda ner och avnjut.

Första intrycken och gameplay från Battlefield 1 - Battlefield 1 är ofantligt hypat och ser så bra ut att flera av oss surfat kryosömn för att omedelbart kunna frysas in och väckas lagom till lanseringen. Unde E3 fick Gamereactors utsända chansen att provspela och bjöd på rykande färska intryck samt en skållande het trailer som ökade suget efter första världskriget på ett lavinartat sätt.

En mer kraftfull Playstation 4 bekräftad av Sony - Nej, vi fick inte se den, men bara dagarna innan E3 drog igång passade Sony på att utannonsera att de faktiskt har en mer kraftfull Playstation 4 på gång, vilken precis som ryktet påstått går under arbetsnamnet Neo. 4K-grafik och bakåtkompatibilitet utlovas, men full prestanda får vi vänta på. I och med detta är uppgraderade konsoler ett faktum i konsolvärlden som härmed aldrig mer blir sig riktigt lik igen.

HQ

Första trailern från Mass Effect: Andromeda - Äntligen fick vi lite konkreta livstecken från det kommande Mass Effect: Andromeda, och det i form av en mastig trailer. Stora monster, mängder av planeter och en episk story utlovas i ett äventyr som får munnen att vattnas på den kollektiva redaktionen.

Crash Bandicoot är tillbaka - Något nytt Playstation-exklusivt Crash-spel fick vi visserligen inte, men väl en remaster av originaltrilogin samt en bonusfigur till Skylanders Imaginators. Visst hade vi hellre tagit ett nytt Crash-spel, men detta visar ändå att Sony och Activision hörsammat önskemålen och om detta slår väl ut är ett påkostat plattformsspel helt givet.

Xbox Play Anywhere-program - Microsoft tog steget fullt ut och bestämde att det från och med nu heter Microsoft-exklusivt. Deras spel kommer till deras format och kan spelas på dem obehindrat sinsemellan. Ett av spelen som stödjer detta är Gears of War 4, och detta kan visa sig vara ett genidrag eller raka motsatsen. Oavsett var det en oerhört viktig punkt under E3 som kommer förändra framtiden rejält.

HQ

Skyrim är tillbaka igen - "Varför är en remaster hetast på E3", tänker du kanske. Svaret är naturligtvis: För att det är Skyrim. Skyrim! Bethesda släpper det nu på nytt, denna gång till Playstation 4 och Xbox One och nu har det utöver förbättrad grafik även stöd för moddar. Vi ser fram emot att slå ihjäl hundra timmar till i detta underbara äventyr.

Resident Evil 7: Biohazard utannonserat - Jodå, ryktena stämde och under Sonys presskonferens utannonserade Capcom Resident Evil 7: Biohazard. Bakom det fanservicebetonade namnet (Biohazard är den japanska titeln på spelet) döljer sig ett skräckspel som tycks bli riktigt, riktigt rysligt och på flera sätt nyskapande. Förstaperson vankas och ett P.T.-liknande demo finns att ladda hem till Playstation 4.

Knapert på Star Wars-fronten - Att vi inte fick se något konkret från de åtminstone fem Star Wars-spel EA jobbar på var såklart en rejäl besvikelse. Vi fick dock en liten tur bakom kulisserna och eftersom "beggars can't be choosers" tuggar vi girigt i oss det som visades.

Premiärdatum och trailer för Paper Mario: Color Splash - För utsvultna Wii U-ägare finns tyvärr inte jättemånga spel på horisonten, men de som finns verkar desto mer lovande. Förutom Zelda har vi ett nytt Paper Mario som fick både premiärdatum och en pinfärsk trailer.

Microsoft utannonserar nya konsolen "Project Scorpio" - Det hade visserligen ryktats på förhand och allt visade sig stämma ganska bra, men ändå. Microsoft utannonserade en jämfört med Xbox One mer än fyra gånger så kraftfull konsol på E3 som ska släppas någon gång nästa år. En del motstridiga uppgifter grusade utannonseringen något, men mer digitala hästkrafter säger vi inte nej till och detta betyder att det framledes kanske är Microsofts konsoler som har de bästa multiformatsversionerna.

HQ

Vi fick spela nya Zelda - Links nya äventyr fick äntligen ett namn, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, och visades upp på allvar. Gamereactor spelade som om det inte fanns någon morgondag och bjussade på massor av riktigt smaskigt gameplay.

Hideo Kojima utannonserade Death Stranding - E3-mässans sannolikt mest kryptiska spel och utannonsering stod givetvis Hideo Kojima för. Han har lämnat Konami bakom sig och gör nu ett spel till PC och Playstation 4 kallat Death Stranding. Det är inte mycket känt ännu, men vi vet såklart att detta kommer bli något utöver det vanliga.

Prey-reboot utannonserad - Det har ryktats om att Arcane Studios tagit över Prey-serien efter Human Heads sorti, och det visade sig under E3 stämma. Vi snackar om en total reboot av serien, och vi var mycket imponerade av det vi fick se.

HQ


Loading next content