Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetast 2011 (del 1)

En enig Gamereactor-redaktion har efter vilda diskussioner fyllda av blod, svett och tårar kunnat enas om de hetaste spelen under 2011. Här är den första delen av fyra...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Hetast 2011 (del 1)

20. L.A. Noire
Plattform: PC, PS3, Xbox 360
Utvecklare: Team Bondi
Utgivare: Rockstar
Premiär: Våren

L.A. Noire kommer att bli en vattendelare. Det är vi ganska säkra på. Spelare som förväntar sig en actionproppad GTA-klon lär bli besvikna. Fokus i L.A. Noire ligger istället på detektivarbete, karaktärer och story. Om att förhöra vittnen, potentiella brottslingar och tolka ansiktsuttryck. Samtidigt kommer vi ändå att kunna utforska fritt i staden och ta del av actionfyllda sekvenser. En blandning av Phoenix Wright, Heavy Rain och en gnutta Mafia II, kanske man skulle kunna säga. 40-tal i änglarnas stad, kostymer i snygga snitt och tjusiga hattar. Låter det hett? Hett som tusan, tycker vi.

Hetast 2011 (del 1)
Detta är en annons:

19. Crysis 2
Plattform: PC, PS3, Xbox 360
Utvecklare: Crytek
Utgivare: EA
Premiär: Mars

Under Petters provspelning av singleplayerläget under hans besök till Crytek i slutet av november 2010 imponerade vissa saker, andra inte. Vapnen kändes bra, den nya Nano-dräkten regerade och grafiken i PC-versionen var bedårande. Samtidigt var fienderna töntiga, banorna linjära och tempot aningen slött. Istället var det multiplayer-komponenten som fick Gamereactors chefredaktör att tappa hakan där perfekt avvägt speltempo i en vildsint mix med coola spellägen och dödsfräcka banor skvallrade om ett spel vi mest troligt kommer att bli ordentligt förtjusta i.

Hetast 2011 (del 1)

18. Kingdoms of Amalur: Reckoning
Plattform: PC, PS3, Xbox 360
Utvecklare: 38 Studios
Utgivare: EA
Premiär: Hösten

Detta är en annons:

Med Kingdoms of Amalur: Reckoning siktar EA på att etablera ytterligare en enorm rollspelsserie vid sidan av alla Bioware-titlarna. Det utvecklas bland annat av producenten bakom de båda senaste Elder Scrolls-spelen och designas av Todd McFarlane. Utifrån det lilla man hittills avslöjat tycks det bli ett riktigt påkostat äventyr med ett färgstarkt persongalleri förlagt till en sällsam och varierad värld att utforska. Dessutom finns såklart städer av varierande storlek och form, samt flera skräckinjagande fiender att ta upp kampen med. Kingdoms of Amalur: Reckoning tycks bli en riktigt lovande rollspelskaramell, väl värt att lägga en förhandsbokning på redan nu.

Hetast 2011 (del 1)

17. Kid Icarus Uprising
Plattform: Nintendo 3DS
Utvecklare: Project Sora
Utgivare: Nintendo
Premiär: Våren

Många NES-nostalgiker fick något änglalikt i blicken när Pit gjorde entré i E3-trailern i somras och ursäktade sin långa frånvaro från rampljuset. Det nya Kid Icarus till Nintendo 3DS kommer dock att vara långt från åttabits-originalet. Först och främst spelar vi i 3D, i dubbel bemärkelse dessutom, då Nintendo 3DS grafik som bekant stiger ur skärmen. Vidare kommer Pit att svinga betydligt fler vapen än sist och det blir mer action- än plattformsinslag. Dessutom vankas flyguppdrag där vi ska undvika laserstrålar och annat bråte som gör sig bra i stereoskopisk tappning.

Hetast 2011 (del 1)

16. The Last Guardian
Format: PS3
Utvecklare: Team Ico
Utgivare: Sony
Premiär: Vinter 2011

Nu har vi väntat länge nog. Länge nog. Länge nog. Nu börjar vi få gråa hår. Gråa hår. Men den som väntar på något gott väntar ju som bekant aldrig för länge. Fumito Ueda och Team Icos kommande spel har redan på förhand utsetts till ett mästerverk. Samtidigt har herr Ueda blivit något av en ofrivillig galionsfigur för alla de spelälskare som fortsätter springa runt i ekorrhjulsdebatten kring huruvida spel är konst eller inte. I viss mån längtar vi därför efter The Last Guardian bara för att se om det någonsin kan klara av att inte krossas av den svallvåg av förväntningar som det väntas uppfylla.



Loading next content