Svenska
Gamereactor
artiklar

Köpguide: TV

Efter att ha satt ihop köpguider för gamingheadsets, trådlösa over ear-lurar samt in-ears är det dags för Petter att rekommendera det han anser vara de finaste TV-skärmarna just nu i olika prissegment...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tidigare publicerade köpguider:
Gaming-headset
In-ear hörlurar
Over-ear hörlurar

Köpguide: TV

Panasonic JX800 LED 50" (8495 kronor)
Panasonics ganska enkla men ack så kvalitativa budgetalternativ stavas LED-skärmen JX800 som vi här på Gamereactor anser vara det bästa som går att köpa just nu under 8000 kronor. Det är en standardklassad VA-panel på 60Hz som den baseras på och ingenting i Panasonics officiella "spec sheet" imponerar egentligen men väl igång presterar denna TV väl tack vare strålande rörelsehantering, superb kontrast och riktigt fina färger. Mängden input lag ligger på 10,4 millisekunder vilket är riktigt bra för dig som både vill kika på film/TV samt spela.

Köpguide: TV
Detta är en annons:

LG B1 OLED 65" (9995 kronor)
Den ersätts ju nu, B1:an - av uppföljaren B2 och även om den skärmen är lite vassare, är detta ett perfekt ögonblick att fynda 2021-modellen B1 till rena rama vrakpriserna. För det är en fantastisk TV det här. B1 kommer upp i cirka 560 nits i ljusstyrka medan framförallt C2 har närmare 900 nits men så länge du inte avser montera den i ett helt upplyst rum fyllt av solljus är det aldrig något du kommer att tänka på, ens. I övrigt har B1 samma panel, klarar 120Hz-gaming, huserar två stycken HDMI 2.1-ingångar och har cirka 12,8 millisekunder i input lag. Den erbjuder svärta och kontrast i världsklass samt neutrala, behagliga färger och bra rörelsehantering. Den har dessutom, likt alla LG OLED-modeller, marknadens bästa operativsystem samt marknadens smidigaste och smartaste fjärrkontroll.

Köpguide: TV

TCL C835 Mini LED 65" (14 999 kronor)
15 000 kronor för denna MiniLED-TV är ett riktigt bra pris och även om TCL får smisk här av framförallt LG:s OLED-skärmar är detta ett klockrent alternativ för den som vill ha mer ljusstyrka och därmed bättre HDR än i OLED och kan i och med det leva med en liten smula clouding och blooming. HDMI 2.1 med 144Hz-kapacite4t, bra färgåtergivning, vettigt OS (Google TV, som nu är 2000 gånger bättre än 2020 års Android TV) och strax under sju millisekunder i input lagt gör detta till en lysande TV för oss gamers.

Köpguide: TV
Detta är en annons:

LG C2 OLED 55" (18 995 kronor)
Den enskilt bästa TV:n just nu, ur ett bredare perspektiv, stavas enligt oss på Gamereactor LG C2. Den har fyra stycken HMDI 2.1-ingångar, stödjer Freesync, har en 120Hz-panel med alla tänkbara HDR-standarder, mer ljusstyrka än alla tidigare generationer LG OLED och åtta millisekunders input lag. Bilden är fullständigt lysande och tillsammans med vettig prisbild och strålande inbyggt operativsystem blir detta den där perfekta kronjuvelen för sig som vill spela lika mycket som du kikar på film.

Köpguide: TV

Panasonic JZ1500 OLED 65" (22 995 kronor)
Filmmaker Mode och Panasonics strävan för att erbjuda den mest filmiska OLED-bilden i någon TV är verkligen inte bara en trött marknadsföringsklyscha utan en verklighet som alla bör uppleva. För det är fortfarande JZ1500 och den dyrare storebrorsan LZ2000 som är bäst på marknaden på just "motion" och det finns en mjukhet och en filmisk närvaro i bilden som denna TV erbjuder som är väldigt lätt att tycka om. Med 21,1 millisekunders input lag är den långsammare än TCL och LG:s motsvarigheter och kanske därmed lämpas allra bäst till den som främst vill fokusera på sitt filmtittande, men även för gaming fungerar JZ1500 riktigt bra.

Köpguide: TV

Sony A90J OLED 83" (49 990 kronor)
Sonys OLED från 2021 förblir en strålande TV som i grunden baseras på LG:s panel och sen skruvats upp till elva tack vare Sonys fantastiska tuner. Bilden är mer följsamt mjuk och filmisk än i LG:s B/C-serier och svärtan liksom kontrasten är förkrossande bra. Mängden input lag ligger på 8,8 millisekunder vilket dessutom gör detta till en lysande TV till din Playstation 5. Sony OLED är lite för dyra, dock. Att de generellt ligger 35-40% högre än LG OLED (vars paneler de är baserade på till 100%) tycker vi på Gamereactor alltid känns som lite väl stöddigt.

Köpguide: TV

TCL C735 QLED 98" (49 990 kronor)
Det finns få saker som slår en riktigt, riktigt, riktigt stor TV-bild och här är den kinesiska TCL som dominerar den svenska marknaden just nu med den alldeles gräsligt gigantiska 98-tummaren baserad på en QLED-panel med blixtsnabba reflexer. Med 5,7 millisekunders input lag är det en av världens snabbaste TV-skärmar för dig som är blodigt seriös med ditt spelande och utöver det är bakgrundsbelysningen av panelen klockren precis som hur rapp och responsiv Smart TV-funktionaliteten känns. Fina färger, bra skärpa, imponerande rörelsehantering och strålande fjärrkontroll samt pris gör detta till ett stort och roligt superklipp.

Tidigare publicerade köpguider:
Gaming-headset
In-ear hörlurar
Over-ear hörlurar



Loading next content