Svenska
Gamereactor
artiklar

Vad ska vi spela år 2025?

Det dräller av utannonserade spel vi i många fall känt till i flera år redan, men som vi trots det inte kommer få spela förrän tidigast 2025. Redaktör Mäki har listat några av de hetaste...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är riktigt många spännande spel på väg just nu, och även om hösten kantats av idel förseningar som kommer de följande nio spelmånaderna ha potential att vara bland de starkaste spelvärlden någonsin sett, då flera försenade pandemiprojekt äntligen ska sjösättas. Men efter det då?

Ingen fara på taket alls, för faktumet är att det dräller at utannonserade titlar där många ligger så långt borta i tiden att det med TV-spelsmått mätt i princip handlar om en smärre evighet. För vem kan väl säga vad som händer 2025? Har Amazon köpt upp halva spelvärlden? Har Nintendo släppt en ersättare till Switch? Har Microsoft och Sony uppdaterat sina konsoler till något mycket mer kraftfullt? Lever vi våra liv i Facebooks svinfula Metaverse? Vem vem?

Fast... en del saker känner vi ändå till då spelvärlden, för att motverka läckor och bättre kunna styra information, allt oftare utannonserar projekt tidigt. Därmed har vi rätt bra koll på vad som kan tänkas komma år 2025 (och i flera fall ännu senare - men i väldigt få fall tidigare), och det är detta jag granskat lite närmare.

Vad ska vi spela år 2025?
Detta är en annons:

Beyond Good & Evil 2
Det här utannonserades av Ubisoft redan 2017, och rimligen borde det ha varit ute nu. Men det är det ju inte. Tvärtom har det i princip försvunnit, även om det med oregelbundna intervaller fortfarande bekräftas vara under utveckling. Eftersom utvecklingen uppenbarligen varit trasslig och huvudpersoner hoppat av projektet, är det förmodligen fortfarande långt kvar innan vi får spela Beyond Good & Evil 2 som jag tror lanseras först 2025, med brasklappen att jag faktiskt tror att det kommer och det är dessutom så hemlighetsfullt att det skulle kunna bli tidigare.

Vad ska vi spela år 2025?

Crysis 4
Cevat Yerli var tydlig när det utannonserades att Crytek äntligen tagit sitt förnuft till fånga och återvänt till Crysis-världen igen, utvecklingen hade precis startat. Det här är dock ett spel med mycket speciella krav på sig. Ettan ansågs länge vara världens snyggaste spel. Crysis 4 måste också vara det, och dessutom helst fungera som en posterboy för deras grafikmotor CryEngine. Hur bra det blir, återstår att se (jag tycker ärligt talat alla tre numrerade Crysis varit kanon), men att det kommer bli brutalt läckert råder det ingen tvekan om.

Vad ska vi spela år 2025?
Detta är en annons:

The Elder Scrolls VI
Det har nu gått fyra år sedan Bethesda utannonserade The Elder Scrolls VI tillsammans med Starfield. Eftersom sistnämnda just nu finputsas, har sannolikt stora delar av teamet gått över till att börja arbeta fullt ut på nästa Elder Scrolls istället för att skriva quests och designa världen med mera. Dessutom har de ju redan filat på det några år. Starfield släpps som bekant 2023, och "redan" (nåja, det är 14 år efter föregångaren) 2025 tror jag det är dags att återvända till denna underbara fantasyvärld igen i ett riktigt mustigt äventyr.

Vad ska vi spela år 2025?

Everwild
Ett till projekt som uppenbarligen drabbats av det så kallade utvecklingshelvetet är Rares Everwild. Det utannonserades och försvann och sedan dess har vi med hjälp av LinkedIn kunna se personer komma och gå till projektet. Efter Sea of Thieves är kraven höga och det går inte att leverera ett lika tomt spel en gång till (i synnerhet inte efter Halo infinite), och först 2025 är det dags för mer Rare-magi i vad jag tror blir ett Pokémon-inspirerat onlineäventyr.

Vad ska vi spela år 2025?

Grand Theft Auto VI
Vi har väntat, väntat och väntat. Och hinner Nintendo få ut en ny konsol är det mer sannolikt att Rockstar faktiskt släpper Grand Theft Auto V en gång till, snarare än att vi får del sex. Men ungefär år 2025 tror jag Rockstar är klara och då får vi se hur deras gangsterepos står sig efter tunga avhopp i företaget och en värld som är mer förstående (och ibland rent av oförstående) för vad man kan och inte kan skämta om i spel.

Vad ska vi spela år 2025?

Indiana Jones
Vi är nog många som väntar på ett nytt Wolfenstein från svenska MachineGames, men i huvudsak tror jag studion för tillfället är helt inriktade på det Indiana Jones-projekt som avslöjades för snart två år sedan. Då var projektet nyss påbörjat och ska det hinna bli riktigt genomarbetat och så bra som den pisksnärtande arkeologen faktiskt förtjänar, så kommer det ta lång tid att få detta klart. Men 2025 borde det vara dags, och då återstår att se om det är PC och Xbox som gäller med tanke på att Microsoft äger utvecklaren - eller om det kommer till fler format.

Vad ska vi spela år 2025?

Kingdom Hearts IV
Detta är förmodligen min sämsta förutsägelse bland dessa spel. Rimligen borde detta vara redo att lanseras år 2025, men Tetsuya Nomura är involverad och ingen jobbar långsammare och mindre effektivt än han. Det här kan alltså mycket väl bli 2030 lika gärna och ett av de första spelen till Playstation 6 och Xbox Next.

Vad ska vi spela år 2025?

Mass Effect 4
En smula vågat måhända med tanke på att EA och Bioware faktiskt pratar om spelet ibland och dessutom postar lite artwork och liknande från det. Men Bioware är inte så stort och singleplayer-rollspel är trots allt något EA inte verkar tro på alls. Jag tror därför att Bioware i huvudsak pysslar med Dragon Age som borde ligga närmare i tiden, och först när det är ute (2023, hoppas jag) tror jag utvecklarna kommer sätta full fräs på Mass Effect-utvecklingen. Då ligger 2025 väldigt bra till.

Vad ska vi spela år 2025?

Massives Star Wars
Det här borde kunna ta väldigt mycket längre tid med tanke på att projektet nyligen utannonserades och absolut ingen information finns tillgänglig. Just svenska Massive har jag dock oerhört förtroende för, och även om utvecklingen av Avatar: Frontiers of Pandora dragit ut på tiden, så tror jag detta kommer gå snabbare att få klart då det rimligen även ligger närmare sådant studion gjort förr. Möjligen att detta kan bli 2026, men senare än så tror jag faktiskt inte att det släpps.

Vad ska vi spela år 2025?

Max Payne Remake
Remedy har ägnat sig åt fanservice av rang senaste året och inte bara utannonserat Alan Wake 2, utan även remakes av Max Payne och Max Payne 2. Remedy är en studio med ganska hög svansföring (berättigad sådan!) och ska de nu göra remakes av två av världens genom tiderna allra bästa titlar, så måste de såklart se till att det blir riktigt, bra i slutändan. Även om studion vuxit enormt senaste åren, så tror jag detta projekt dröjer till 2025 och del två förmodligen ett eller två år senare.

Vad ska vi spela år 2025?

Project 007
"Match made in heaven" heter det ju på engelska, och bättre än så kan det väl egentligen inte beskrivas. IO Interactive, utvecklarna av Hitman-serien, ska alltså utveckla en James Bond-serie. Det är ju så bra matchning det kan bli, och jag har oerhört höga förväntningar på detta spel, som mycket väl kan bli första riktigt bra Bond-spelet sedan Goldeneye 007. Även om det inte kommer vara relaterat till någon tidigare Bond-skådespelare eller den kommande, tror jag ändå att målet är en lansering ungefär när nästa film har premiär för synergieffekter. Och nästa Bond-film borde släppas på bio ungefär... jamen 2025.

Vad ska vi spela år 2025?

Splinter Cell Remake
Efter att fansen tjatat och tjatat gjorde Ubisoft det enda rätta och bekräftade att det blir mer Splinter Cell. Och istället för att försöka modernisera det som var så satans bra, så återvänder de till grunderna och levererar en remake av det allra första äventyret. Det låter såklart fullkomligt utmärkt, och gör utvecklingen även lite lättare eftersom skelettet finns på plats. Rimligen har det premiär år 2025.

Vad ska vi spela år 2025?

Star Wars Eclipse
Tillsammans med Kingdom Hearts IV är detta något av ett sorgebarn för förutsägelser. Franska Quantic Dream har haft rejäla problem med arbetsmiljön, de rapporteras ha haft stora problem med utvecklingen på grund av att egna grafikmotorn inte fungerar med Eclipse-ambiitonerna och de har dessutom nyss bytt ägare. Vi har dock fått sett en del av det och jag tror och hoppas att kinesiska NetEase ska kunna hjälpa Quantic Dream och få ut spelet inom en inte alltför avlägsen framtid.

Vad ska vi spela år 2025?

State of Decay 3
Microsoft utannonserade State of Decay 3 2020 och sedan blev det direkt knäpptyst. Det visade sig sedan att Undead Labs var en usel arbetsplats där massor av folk fick gå som följd medan Microsoft försökte åtgärda problemet. Det kostade såklart på utvecklingen, där även nyckelpersoner lämnat, så riktningen inte längre är lika självklar. Men tre år från nu borde ändå räcka. 2025 kommer State of Decay 3, det är något jag skulle vara villig att sätta en bärs på.

Vad ska vi spela år 2025?

The Witcher 4
"Ett halleluja-moment" som Kishti Tomita hade sagt. I år utannonserade CD Projekt Red äntligen att det faktiskt blir fler The Witcher-spel, denna gång med nya karaktärer. Men ännu så länge har de massor av arbete kvar på Cyberpunk 2077, som äntligen börjar leva upp till löftena och dessutom ska få en massa DLC. Först därefter lär studion ta tag på allvar med The Witcher 4. Om det klarar 2025 kan låta tveksamt, men Cyberpunk 2077 hade premiär 2020 och fem år utan nytt spel med massor av löner att betala är tufft. Jag tror att CD Projekt Red hunnit längre än man vill påskina.

Vad ska vi spela år 2025?

Wonder Woman
Det här spelet vet vi inte ett smask om egentligen, mer än att Wonder Woman sannolikt är med på ett ganska stort hörn samt att det utvecklas av Monolith Productions (No One Lives Forever, Condemned: Criminal Origins, Middle-earth: Shadow of War). Det utannonserades dock 2021, och var förmodligen påbörjat redan innan. Med tanke på att ett storspel idag behöver runt fyra års utveckling, så bedömer jag det som mycket sannolikt att det här blir ett äventyr vi får gotta oss med år 2025.



Loading next content