Svenska
Gamereactor
artiklar

Åtta avsnitt att se innan Bob's Burgers-filmen!

André bjuder på en kort guide till alla som är sugna på Bob's Burger-filmen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

The Bob's Burgers-filmen släpps digitalt på Disney Plus nu på onsdag och vi på redaktionen har stormnjutit av långfilmsdebuten! Däremot kan det vara en överväldigande film för nyfikna tittare som aldrig har kikat på serien förut, så här kommer en kort liten guide till de viktigaste avsnitten att förbereda sig med inför sommarens mest välsmakande komedifilm!

Pilotavsnittet Human Flesh (S1A1)
Ska man börja kika på Bob's Burgers finns det ingen bättre startpunkt än dess begynnelse, som inte bara introducerar oss till den dysfunktionella hamburgarfamiljen. Det är här som seriens märkvärdiga och avslappnade humor etableras och varje familjemedlem visar upp sina distinkta personligheter. Här möter vi också begravningsentreprenören Mort och hälsoinspektören Hugo, som är en av seriens mest återkommande figurer och som har en gästroll i filmen.

Åtta avsnitt att se innan Bob's Burgers-filmen!

Wharf Horse, Del 1 & 2 (S4A21-22)
Episoderna som filmen bäst kan jämföras med är dubbelavsnitten Wharf Horse, som blir något av en grundstomme för filmens mordmysterium. Detta för att bröderna Fischoeder är nyckelfigurer i filmen och deras märkliga relation är värd att utforska innan man tar sig an filmen. Del 1 och 2 sätter dessutom den konspiratoriska thrillertonen till filmen, vilket är en av många olika smaker som Bob's Burgers har bjudit på under seriens gång. Vi vill också passa på att rekommendera den fenomenala säsongsfinalen The Oeder Games, där vi förutom Fischoeder-bröderna också får ta oss en titt i Felix lyxiga träkoja - en av många platser i filmen.

Detta är en annons:

Bob Day Afternoon (S2A2)
En av andra säsongens starkaste avsnitt handlar om ett bankrån, där Bob blir både gisslan och ett emotionellt stöd till rånaren Mickey, ett charmtroll som spelas av Bill Hader och som är en av många cameos i långfilmen. Här får vi också stifta bekantskap med bankmannen Mr. Dowling, som i filmen blir ännu en törn i Bobs surmulna sommarplaner, och Sergeant Bosco, Bob's Burgers motsvarighet till konstapel Wiggum i The Simpsons. Förutom dessa karaktärer är detta också ett dråpligt avsnitt med massor av hjärta.

Åtta avsnitt att se innan Bob's Burgers-filmen!

"Ear-sy Rider" (S3A1)
En av filmens emotionella aspekter kretsar kring 9-åriga Louise och hennes rosa kaninöron, som hon har burit sedan förskolan. Kaninöronen är en öm punkt för den annars okynniga flickan som, i detta hysteriska avsnitt, blir upptakten till ett bråk som involverar ett farligt motorcykelgäng. Louise anses i allmänhet vara en av de bästa karaktärerna i showen (om inte den bästa) och detta är bara en av många superba Louise-avsnitt som visar upp hennes sanna sidor. För att förstå leksaksscenen i filmen kan vi även tipsa om Flu-ouise (S7A1), som rotar lite djupare i hennes emotionella värld.

Bad Tina (S2A8)
En av filmens mer udda inslag kretsar kring tonårsdottern Tinas fantasier, som ofta involverar besatthet i rumpor, hästar, zombies och kärleksobjektet Jimmy Jr. I Bad Tina får vi alltså bekanta oss mer med den egendomliga storasystern och hennes erotiska fanfiction, där Tina i filmen försöker leva upp till en fantasi hon inte är säker på att hon själv kan nå upp till.

Detta är en annons:
Åtta avsnitt att se innan Bob's Burgers-filmen!
Tinas fantasihäst Jericho spelas av Paul Rudd!

Sea Me Now (S7A2)
Den sjätte inofficiella familjemedlemmen stavas Teddy, Bob's Burgers bästa kund som också ser sig själv som Bob's bästa vän och ses som en farbror av Belcher-barnen. Själva avsnittet har inte mycket kopplingar till filmens intrig, men den förklarar vem Teddy är som person och varför han alltid kommer till Belchers undsättning - för kan man klandra honom med en så optimistisk familj? För andra Teddy-centrerade episoder som kretsar kring Teddys ensamhet och farbror-vibbar kan man också kolla in Thanks-hoarding (S8A5) och Uncle Teddy (S4A14)

"Glued, Where's My Bob?" (S6A19)
Kanske inte ett obligatoriskt avsnitt, men seriens 100:e episod fångar verkligen allt som är Bob's Burgers i ett nötskal och hör till en av våra absoluta favoritavsnitt. Episoden börjar med att Bob får chansen att bli intervjuad av en inflytelserik blaska, men barnens busstreck leder till att Bob blir fastklistrad på toasitsen i sin egen restaurang. Seriens musikaliska ådra är som mest kännbar här och relationerna mellan karaktärerna är underbart gestaltade, i synnerhet pappa-dotter-relationen mellan Bob och Louise. I samma veva passar vi även på att rekommendera avsnittet Roamin' Bob-iday (S9A16), som är en slags uppföljning på Ear-sy Rider och som introducerar kusinen Grover Fischoeder, ännu en märklig prick i Fischoeder-familjen som också är med på ett hörn i filmen.

Åtta avsnitt att se innan Bob's Burgers-filmen!

Bob's Burgers-filmen får Disney Plus-premiär den 13 juli. Vilka är dina favoritavsnitt?



Loading next content