Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets besvikelse 2021

Efter att ha korat, ljud, estetik, hårdvara, sämsta, bästa, överraskning, karaktär, hårdvara och bästa spel 2021, är det dags för oss att lista årets största besvikelser...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Missa inte de andra kategorierna:
Årets hårdvara 2021
Årets ljud 2021
Årets karaktär 2021
Årets överraskning 2021
Årets teknik 2021
Årets spel 2021

Årets besvikelse 2021

(5) Biomutant
Konceptet kändes på förhand så otroligt inbjudande. Designen var enastående av det vi fick se ett drygt år innan premiären och löftet från de före detta Just Cause-utvecklarna inkluderade en djup och tät, omfångsrik och varierande spelvärld. Spelet vi fick, innehöll raka motsatsen. Biomutant kändes tomt, platt, spelmekaniken upplevdes fadd och enfaldig och rollspelssystemen saknade saker som känts alldeles självklara de senaste tio åren. Biomutant hade på konceptstadiet så ofantligt mycket potential, och det såg ju så oförskämt trevligt ut i alla videosnuttar som släpptes inför premiären. Synd att det färdiga spelet var mediokert, rakt igenom.

Årets besvikelse 2021
Detta är en annons:

(4) Efootball 2022
Pro Evolution Soccer var länge den enda riktiga utmanaren till fotbollsspelens konung, FIFA. Vissa år var själva fotbollen på planen till och med bättre än EA Sports upplaga. Vi fylldes av förhoppningar av att Konami verkligen skulle göra en storsatsning detta år när förra årets version skippades för att helt fokusera på vad som skulle bli Efootball 2022. Det blev pannkaka, minst sagt. All charm från PES var som bortblåst och kvar var ett spel som skulle behövts utvecklas minst ett år till. Fotbollen var inte i närheten av vad som erbjöds i FIFA 22 och grafiken var nog det fulaste som synts på en skärm detta år. Förhoppningarna om en riktig utmanare, med en serie som har en 25 år lång historia, dog helt och hållet ut.

Årets besvikelse 2021

(3) Deathloop
Dishonored och Dishonored 2 står sig fortfarande som två av våra stealth-favoriter från de senaste 15 åren och även om Prey borde hetat något annat, var även det ett strålande spel. När studion bakom dessa först visade upp sitt retromumsiga actionspel baserat på någon slags tanke på en evinnerlig loop likt Groundhog Day som skulle tvinga in spelaren i ett annorlunda tänk som rimmade på gamla skolans retroutmaningar, blev vi naturligtvis ytterst förväntansfulla. Deathloop såg lysande ut, på förhand. Men Deathloop kändes fantasilöst och platt, tyvärr. Fienderna var stendumma och uppdragen saknade variation vilket fick oss att tröttna - alldeles för snabbt. Det står sig stadigt som årets tredje största besvikelse för vår del.

Årets besvikelse 2021
Detta är en annons:

(2) Battlefield 2042
Det är svårt att säga något som inte redan sagts om detta haveri. Battlefield 2042 var tänkt att bli det där spelet som skulle definiera vad Battlefield är, ta den helsvenska följetongen in i framtiden och täppa till Call of Duty. Det vi möttes av var en buggig ofärdig titel som hade behövt ett eller kanske till och med två år till (!) av utveckling. Aspekter som det borttagna klassystemet hjälpte inte heller att bibehålla det som var mer unikt för spelserien. De något för stora nivåerna som inte fungerade så bra med för många kraftfulla fordon ledde till problem. Fordonen kunde åka upp på väggar, skjutas upp på skyskrapor och hålla punkter som fienden inte kunde kontra. Dålig träffregistrering ledde till stor frustration bland oss på redaktionen och ljudet saknade nästan helt den där magnifika akustiken som spelserien alltid erbjudit. Battlefield 2042 var en monumental besvikelse och landar därför på vår andraplats.

Årets besvikelse 2021

Årets största besvikelse:
(1) Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
När vi diskuterade denna lista, röstade på ett tiotal olika alternativ, var det aldrig någon som helst tvekan om att Rockstars monumentala 2021-fiasko skulle sitta säkert som etta. Årets fetaste spelbesvikelse, utan någon som helst tvekan. Detta eftersom studion som står bakom vår tids mest ikoniska spelföljetong, som definierat vad ett actionspel baserat på en öppen, fri spelvärld ska och bör vara - Släppte ifrån sig en produkt så skämmigt usel att det kommer att eka och leva kvar spillror från denna fadäs i ett årtionde, minst. För tänk tanken; Du har tjänat in hundratals miljarder på över 250 miljoner (!) sålda exemplar av Grand Theft Auto som spelserie och när det blir dags för att göra om och finpolera de tre titlarna som gjorde att GTA tog en plats i var mans/kvinnas konsol, slänger man på ett svinfult grafikfilter på tio år gamla, spelmässigt slarviga mobilversioner och kallar det för "Den Definitiva Trilogin". Det är som att kliva hem i folks vardagsrum och slå dem i ansiktet med en gigantisk sill, ungefär. Och i förhållande till vad vi hade förväntat oss, vad detta hade kunnat bli, står det stensäkert som årets värsta besvikelse. Rockstar... Ni borde verkligen skämmas.

Missa inte de andra kategorierna:
Årets hårdvara 2021
Årets ljud 2021
Årets karaktär 2021
Årets överraskning 2021
Årets teknik 2021
Årets spel 2021



Loading next content