Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
FIFA 23

Antifusk-mjukvara orsakar fortfarande stora problem för FIFA 23-spelare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Redan i fredags rapporterade vi om att PC-spelare upplevde stora problem i samband med releasen av FIFA 23, spelet som som bekant blir det sista under FIFA-flagg. Nästa gång kommer franchisen att prydas av EA Sports FC och en ny era startar och förhoppningsvis startar den bättre än den avslutas. Den stora finalen har nämligen uteblivit helt för mängder av PC-spelare då spelet fortfarande inte ens går att starta.

Enligt både konsumenter och utvecklaren själv så verkar problematiken alltså bottna i antifusk-mjukvaran EA Anticheat. Det är förstås ett synnerligen allvarligt problem att det fortfarande inte är i spelbart skick. Enligt EA Sports inlägg från i fredags, på Steam så lovade man en lösning på problemet som först upptäcktes för en hel vecka sedan, men än så länge har ingen sett röken av någon sådan.

Det går heller inte att stänga av funktionen för att gå förbi källan till problemet. Då FIFA 23 erbjuder cross platform så att spelare på olika plattformar kan möta varandra online så är det ett krav med antifusk-mjukvara. Alternativet skulle vara att alla spelare helt plötsligt slutade att fuska, vilket förstås aldrig kommer att ske så det blir till att vänta på en lösning. Under tiden rasar betygen på Steam då missnöjda spelare som precis spenderat sina surt förvärvade slantar på spelet i stället får låta det samla damm tills problemet är löst. För den som inte vill vänta på en lösning så finns det alternativa lösningar att tillgå men spelet har också en tendens att krascha så det bästa är nog ändå att avvakta om man har tänkt att spela det på PC.

FIFA 23

Relaterade texter

1
Cristiano Ronaldo försämras i FIFA 23

Cristiano Ronaldo försämras i FIFA 23

NYHET. Skrivet av Marcus Persson

Den 37 år gamla fotbollsspelaren har efter en lång karriär i Manchester United valt att lämna brittisk elitfotboll bakom sig och istället flytta till Saudiarabien för att...Loading next content