Svenska
Gamereactor
nyheter

Android-telefoner får Magsafe-liknande funktioner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Förutom att vi framöver kommer se en förändring gällande laddningsuttag på nya mobilenheter för att det ska vara enklare för konsumenten så tar nu android-tillverkare ett eget steg för att förenkla det för sina användare.

För att förbättra sin trådlösa laddning har de försökt kopiera Apples Magsafe-laddning där det är en form av magnet i laddningen, allt för att göra batteriladdningen mer universal och lättare för både iPhone och Android-användare.

Första enheten kommer släppas redan 2023 och kommer kunna laddas med 15watt och även kunna känna av om där är ej igenkännande objekt på den. Snabbare laddning för vissa enheter och innehålla en förbättrad säkerhet för att undvika skada och förlänga livet på batteriet. Man har även satsat på att göra den bakåtkompatibel med de enheter som idag fungerar på tidigare Magsafe-liknande laddningsstationer och de med Qi funktioner sedan tidigare.

Vad tycker du om utvecklingen att man försöker vara mer universala? Kommer det underlätta eller ser man en framtida konkurrensproblematik då ingen sticker ut?

Android-telefoner får Magsafe-liknande funktioner


Loading next content