Svenska
Gamereactor
artiklar
Overwatch

5 saker vi avskyr i Overwatch

Dags för oss att lista fem saker vi hatar i Blizzards underbara, underbara old school-shooter...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Blizzards Overwatch blev snabbt ett ikoniskt spel och har dragit in enorma summor från redan hängivna fans. Vi på redaktionen (speciellt herr Sadikovic) håller Overwatch som ett av förra årets absolut bästa spel och lirar det ofta och gärna. Vi har dock sedan release hittat detaljer som trots spelets toppkvalitet får blodet att koka.

Overwatch

(1) Vart är alla legendary-skins?
Att implementera ett lootbox-system var riktigt smart, dels tjänar Blizzard sjuka pengar på mikrotransaktioner (alltså utöver priset för det faktiska spelet) och dels har spelarna något att sträva efter (och därav en anledning att fortsätta spela). Problemet med dessa magiska lådor är dock loot-ration. Varje låda innehåller 4 prylar och dessa fyra kan vara vilken som helst av de 107 spelarikoner, 232 skins, 103 emotes, 559 (!!!) sprays, 228 voice lines, 92 victory poses och 61 highlight-intron som finns i lootpoolen (ännu fler finns om man räknar de eventexklusiva kosmetiska prylarna). Visst, det är kul med nya prylar, men de där runt 100 legendariska utstyrslarna som alla vill åt är rejält svåra att få tag på och om en av dem råkar hamna i lådan är chansen stor att den passar en karaktär du inte lirar. Någonting som är än värre är dock när du hör spelets glada rop, konfetti flyger ur lådan och en guldfärgad ikon syns på skärmen, men den legendariska utstyrseln är en dubblett som du får 200 guld för trots att ett legendariskt skin ligger på 1000. Konfetti och hurrande? Det här är inget att fira, Blizzard.

(2) Genji är fruktansvärd
Det finns några karaktärer man som spelare grämer sig för att möta och så finns det Genji-mains. Nu talar vi alltså inte om nybörjar-ninjorna som tafatt skickar iväg två kaststjärnor och tar sig halvvägs upp för en vägg för att sedan ramla ner och stendö, vi pratar om de där riktigt duktiga spelarna som är anledningen till att tangenter ligger utspridda över skrivbordet och headsetet gått i två delar. De som tycks röra sig omöjligt snabbt (och ständigt åt rätt håll, för de tar aldrig någonsin skada) och kan utplåna hela ditt lag utan att någon av er hinner förstå vad det är som hänt. Visst, du måste faktiskt vara rejält duktig för att vara nog av en nagel i ögat på fienden för att det ska vara såpass frustrerande men vi kan inte heja på dig och dina färdigheter, Genji. Vår stolthet är stampad på och det tar emot nog mycket att erkänna att förlusten beror på en spelares skills och inte en "aim bots" sådana.

Detta är en annons:

(3) Störig lagdynamik
Alla känner igen de där spelomgångarna där allt verkar gå fel. Healern plockas först, tankens HP smälter av Reaper-hagel, Pharah blir snipad mitt i en perfekt ulti och lagets Widowmaker har gömt sig på taket närmast hembasen och har stått helt stilla några sekunder - hon har något att säga. "OMG UNINSTALL PLZ, U GUYS SUCK!", detta följs av än mer dryga kommentarer och en tjurig feeder till sniper. Ni tar er igenom er snipers kassa humör och lyckas hålla fiendelaget undan den sista kontrollpunkten en bra stund trots en mindre man i laget, ni tar er sakta mot vinsten och Widowmaker har bytt till Junkrat och är tillbaka. I sista stund blir ni utplånade av ett par ultis och förlusten är ett faktum. I chatten syns en sista kommentar efter alla GG-hälsningar, "WOW U GUYS REALLY SUCK". Uninstall plx.

(4) Varför vägrar Hanzo byta till healer?
Vi lånar lite frustration från föregående punkt - tjurigt envisa lagkamrater. De flesta som lirat Overwatch har matchats med honom/henne, spelaren som kommer in sist i ett game och väljer Hanzo, trots att laget har en långdistanshjälte i Widowmaker men saknar en healer. Spelomgången startar och hela laget ryker en efter en, Soldier 47 klarar sig lite längre än de andra med hjälp av sin self heal men tillslut ryker han med. En oväntad individ är den första att tjura i chatten, det är Hanzo-spelaren som tar tillfället i akt och kallar resten av lagets spelare för n00bs. "VARFÖR HAR INGEN BYTT TILL HEALER?!" syns i chatten och du och resterande lagkamrater kan verkligen känna att den japanska skytten snart spräcker ett blodkärl. "Det är väl bättre att du byter som inte tillför någonting just nu? Vi har en bra laguppsättning och behöver en healer." Hanzo står kvar i basen resten av spelomgången och torkar tårarna till förlust-tonerna.

Overwatch

(5) Helvetet har frusit till is och Mei är satan
Minns ni pratet från punkt 2 om dryga karaktärer man som spelare grämer sig för att möta, oavsett hur duktig spelaren som styr denne är? En karaktär står ut rejält på den fronten, Den överpeppiga Mei. Den (uppenbarligen inte nog) kurviga, älskade Overwatch-donnan är en av de mest frustrerande spelkaraktärerna vi någonsin stött på. Efter en lång team fight har man lyckats ta sig nästan hela vägen in i fiendebasen med sin payload och alla utom en motståndare står kvar på benen. Med en meter kvar till mållinjen blir det plötsligt kallt, riktigt kallt - Dòng Zhù! Bùzǔ zǒu! Blodet fryser till is och lagkamraterna hörs skrika i en halv sekund innan de en efter en får istappar i pannan. Av någon anledning vägrar Blizzard nerfa den lilla slowande, one-shottande, väggbyggande, frys-healande isprinsessan med för många sjuka mechanics. Kanske är de rädda att den arga Mei-mobben då får någonting att strida för på nätet utöver Meis kontroversiella midja.

Detta är en annons:

Relaterade texter

OverwatchScore

Overwatch

RECENSION. Skrivet av Aldin Sadikovic

För första gången någonsin släpper Blizzard ett spel samtidigt till konsol och PC, vi kollar in deras stekheta Overwatch i mastig recension för att se om de kan skaka om actiongenren...

0
Overwatch bjuder på Year of the Tiger-skins

Overwatch bjuder på Year of the Tiger-skins

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Nästa tisdag går kineserna lite senare än oss andra in i 2022, något Blizzard traditionellt brukar uppmärksamma i Overwatch. Spelets Year of the Tiger-evenemang är redan...



Loading next content